úterý, října 03, 2006

Postřehy ze shromáždění vlastníků

Bohužel se nesešla usnášení schopná většina, a proto mělo shromáždění čistě informativní charakter.

Celkově hodnotím tu schůzku celkem pozitivně. Bylo možné dozvědět se pár zajímavých informací nejen od našich zástupců, ale také od ostatních spoluvlastníků:

  • Reklamace závad ve společných prostorech - výbor sestavil list závad, které bude reklamovat u Eshelu. Jsem velmi rád, že si výbor najal právníka, který nám pomůže naše oprávněné požadavky prosadit u Eshelu. Nepřekvapilo mě konstatovaní členů výboru, že jednání Eshelu je velmi nepříjemné a i k vyřešení banalit je zapotřebí právníků. Celý seznam by se měl objevit brzy na nástěnce, nicméně, některé perličky mně uvízly v paměti: v garážích chybí tepelně citlivý kabel, takže protipožární systém by zřejmě nefungoval; u šachet chybí zábrany proti vniknutí ptáků, takže se nám v šachtách hromadí ptačí trus (například šachta s rozvodem vody v domě - podívejte se na svůj vodoměr a určitě budete nepříjemně překvapeni všude přítomnou dekorací od ptactva), špatně řešené odvětrávací šachty - výpary se přefukují z bytu do bytu - například cigaretový kouř; problém s izolací na stěnách domu, které by měly přiléhat k dosud nezahájené V etapě; kamerový systém v garážích; odvětrávání garáží; ...
  • Nedostatečná hluková izolace - jeden z našich sousedů reklamoval nedostatečnou zvukovou izolaci. Eshel pochopitelně jeho reklamaci neuznal a argumentoval tím, že předepsané normy jsou splněny. Proto si dotyčný nechal vypracovat znalecký posudek (cca 5 500 Kc), který konstatoval, že normy nejsou splněny. Bohužel ani po té Eshel nezměnil vzorec svého chování a reklamaci neuznal.
  • Změna EPS - Elektrická požární signalizace - výbor zpracoval návrh na změnu EPS. Konečně snad opustíme středověké řešení, které bylo součástí projektu vypracovaného Eshelem. V současnosti totiž platíme pracovníky jedné agentury, kteří sedí v přízemí našeho domu a sledují zda nehoří. Pokud vše dobře dopadne, bude náš dům napojen na pult centrální ochrany (PCO). Partu hlídačů tedy nahradí GSM modem.
  • Zvýšení Bezpečnosti: - výbor přišel s návrhem vyměnit vstupní dveře (ocelové za plastové) a nainstalovat mechanického vrátného. Do domu by se pak bylo možné dostat pouze pomocí "karty". Jak zdůraznil předseda výboru Ing. Ruznar, sami bychom si mohli řídit, které karty mají oprávnění vstupu do objektu a které nikoliv. Takže v případě ztráty karty, ji stačí zakázat. Dále by bylo možné monitorovat, kdy, kdo do objektu vstoupil, takže pokud by nějaký vlastník svěřil svoji kartu do nepověřených rukou a v domě došlo například ke krádeží, bylo by možné zjistit, čí karta umožnila přistup do domu.
  • Účetní uzávěrka Ikonu - v pozvánce na shromáždění nás Ikon informoval o možnosti seznámit se s účetní uzávěrkou v jejich provozovně v Libni. Proč nemohl být stručný výtah z uzávěrky součástí pozvánky? Proč Ikon a.s. neumístí uzávěrku na Internet? Jak poznamenal jeden z vlastníku, tento postup by mohl naznačovat minimálně pocit neúcty Ikonu k vlastníkům. Oznámení typu "pokud chcete informace, tak se osobně dostavte na druhý konec Prahy" se mi zdá skoro podezřelé.
  • Domovní řád - také se přikláním k názoru, že bychom měli v domovní řádu zdůraznit, aby si majitelé psů po svých miláčcích uklízeli a že atrium mezi domy možná není nejvhodnější místo pro venčení psů. Jak si myslíte, že psí výkaly vnímají vlastníci přízemních bytů v parném letě?

Chtěl bych poděkovat výboru za jejich práci. Je vidět, že se nás snaží co nejlépe zastupovat a že jím osud našich domů není lhostejný.

Kontakty:

  • SVJ 1444+7 - A.Ruznar, ruznar@quick.cz, a M.Spilka, martinspilka@seznam.cz
  • SVJ 1448+43 - P.Zvoník, zvonikovi@iol.cz a I. Kleinbauerová, kleinbauerova@seznam.cz.
  • SVJ 1441 - Bednaříková, bedna@tesla.cz
  • SVJ 1450 - J.Adam, Jakub.Adam@gleisslutz.com, a J Havelka, jan.havelka@volny.cz

0 Comments:

Okomentovat

<< Home