pátek, srpna 29, 2008

Shromáždění vlastníků 2008

Jak se můžete dočíst také na blogu společenství vlasníků, ve středu 8.10.2008 od 18,30 hodin se bude konat ve velkém sále SOU Pramen shromáždění vlastníků - Za Černým mostem 362/3.

Program shromáždění bude zveřejněn nejpozději měsíc dopředu společně se zaslanou pozvánkou.

400 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Přesněji to bude 8. 10. 2008 od 18.30:00,007!

11:31 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Věc: SVJ: 1. Návrh formulace „nutno se sejít v usnášeníschopném počtu, aby ...“ do pozvánky ... PLUS 2. Smlouvy s/bez EPS

Komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz,martin.spilka@seznam.cz,kratochvil@ikon.cz

kopie (okolní SVJ):
tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz,michal.martinovic@geis.cz,iva.didova@seznam.cz,zvonikovi@iol.cz,jjostova@seznam.cz,a.Fajmonova@aqokna.cz,


Dobrý den,

1. Návrh formulace „nutno se sejít v usnášeníschopném počtu, aby ...“ do pozvánky na mimořádné shromáždění SVJ, jak bylo včera dohodnuto na usnášeníNEschopném shromáždění SVJ 1444/1447:
(Mj. formátovat tučně:)
Upozorňujeme vás, že je nutné se alespoň jednou ročně sejít (viz 6. strana stanov 4. odstavec článku VII. Shromáždění), a to v usnášeníschopném počtu (viz 6. strana stanov 10. odstavec článku VII. Shromáždění) tak, aby:
* bylo právoplatně dle stanov projednáno a schváleno hospodaření vč. stanovení rozpočtu (vč. smluv se subdodavateli!) a z něj plynoucích záloh (viz 3 a 4 strana stanov 3. odstavec článku VII. Shromáždění), protože jinak bude Výbor SVJ nucen zapečetit opotřebovaný výtah (zdvihací kolo při revizi téměř v dezolátním stavu brzy neschopné bezpečného provozu) a vypovědět shromážděním dle stanov neschválené smlouvy např. se subdodavateli (odvoz popelnic, úklid atd.)!
* byl zvolen nový člen společenství za odstoupivšího pana Lněničku, který se odstěhoval, přičemž “Ke zvolení členů výboru nebo pověřeného vlastníka je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech členů společenství.” (7. strana stanov 15. odstavce článku VII. Shromáždění) “Pokud se nesejde shromáždění k volbě orgánů společenství nebo nejsou-li tyto orgány zvoleny, plní jejich funkci člen společenství, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí nejméně jednu polovinu, jinak členové společenství, kteří se jimi stali dnem jeho vzniku [tj. první zapsaný v katastru nemovitostí]. Totéž platí, nebude-li statutární orgán schopen plnit své funkce z důvodu, že počet členů výboru poklesl pod 3 členy, nebo není-li ve funkci pověřený vlastník.”
(5. strana stanov 11. odstavec článku VI. Společná ustanovení části třetí “ORGÁNY SPOLEČENSTVÍ”)

2. Smlouvy s dodáním EPS vc. Smlouvy bez dodání EPS
Smlouvu s dodáním EPS mají majitelé garážových stání, protože v garážích je EPS povinna ze zákona.
Smlouvu bez dodání EPS mají ti, co nemají garážové stání.
Z výše uvedeného plyne, že:
* za EPS mají platit jen ti, co ji mají ve smlouvě s Eshelem, protože mají garážové stání, a
* IKON má účtovat EPS jen těm, co mají garážové stání.
Pokud má někdo smlouvu vč. EPS a nemá garážové stání, dostal takovou smlouvu (ne)úmyslně/omylem ať již Eshelu či jeho subdodavatelské advokátní kanceláře (Slivkaničová!?) a je jen jeho/její chyba, že si ji před podpisem neprostudoval/a a s EPS jim ji podepsal.
Kdyby byl pod bytovým domem místo garáží např. nekomernční proctor, který musí mít EPS, také nebude argumentovat, že to chrání dům nad tím a požadovat po obyvatelích spoluplatbu, ale zaplatí si to sám.

Děkujeme.

1:34 dop.  
Anonymous Anonymní said...

komu SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz
předmět žádost revizora

Dobrý den,
z titulu revizora vás žádám, aby bylo dáno do konce listopadu 2008 na náš web do části dokumenty toto:

podrobne prehledy „hospodareni" (aktualni + minula ucetni obdobi),

objednavky vc. prehledu nabidek oslovenych konkurencnich dodavatelu zarazenych do vyberovych rizeni vc. tech, co byli osloveni a neodpovedeli, resp. odpovedeli, ze nemaji zajem vc. toho proc nemaji zajem (at vidime, co vse za nas vybor nasmlouval bez schvaleni shromazdenim vlastniku),

minuly i soucasny prehled zavad vc. stavu reseni,

program a zapisy ze shromazdeni spolecenstvi,

program a zapisy ze schuzek vyboru

Děkuji

REVIZOR SVJ

1:05 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeny pane Jane Grussere,

radi Vam, jako vybor SVJ, vyjdeme vstric v relevantnich pozadavcich (tzn. aniz by jste musel byt clen revizniho organu).

Rad bych zde vsak podotkl, ze jste "pouze" jednim z clenu revizniho organu a nepredpokladam, ze jste jeho poverenym mluvcim, ktery ma mandat od ostatnich revizoru. Rovnez si Vas dovoluji dovoluji odkazat na platne zneni zakona č. 137/2006 Sb., o verejnych zakazkach, abychom mohli dale vest fundovanou debatu.

Jinak jsem uprimne naklonen jekokoliv konstruktivni debate a poskytnuti Vasi ucinne pomoci stran zlepseni zabezpeceni fungovani naseho SVJ.

Preji prijemny zbytek dne. predseda SVJ

Ruznar

3:27 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Revizor byl zvolen jen 1 a nevime, proc se bojite dat na web pod heslo to, co tam davno patri. Je ve vasem vlastnim zajmu pusobit co nejvice transparentne a standardne, at nevznikaji podezreni.

3:45 dop.  
Anonymous Anonymní said...

EPS je povinná až od 1. 7. 2008 jen u NOVÝCH domů!

"Dle vyhlášky 23/2008 bude od 1. 7. u nových bytů a domů povinnost instalovat alespoň autonomní hlásiče požáru určitých parametrů (nebo lépe jsou detektory požáru napojené do systému EZS)."
http://www.alkom.cz/cz/aktuality/detektory-do-bytu-a-rodinnych-domu/

12:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Co se pred nami vsemi stale snazite zatajit? I tyto stranky jsem musel iniciovat sam a nejste sem schopni dodat pod heslo podrobne hospodareni, protoze sami jste si vedomi toho, ze jednate protipravne! Koukejte zavest "transparentni ucty", at se kazdy muze podivat, jak s jejich prostedky "hospodarite"!
http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha/

12:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Zase se vymlouváte! Stránky provozujete pod jménem SVJ a pro vlastníky jakožto rychlý komunikační nástroj (obdobně jako okolní SVJ, avšak zaostáváte!), ne jako své osobní zápisky! Pokud se budete chovat transparentně, nebudou podezření! Ruznar slíbil ve středu odlepit papír nad přehledem závad na nástěnkách, ale dosud tak neučinil!

Na IKONu jsem si vyžádal podrobnosti, ale dosud mi nebyli zaslány! Tam také dělají sotva to, co musí a nejlépe jim jdou výmluvy stejně jako vám. Viz i stížnost souseda na schůzi ohledně vracení přeplatků!

AD SPILKA:
Ja nevim kdo ma jakou smlouvu, to neni moje vec, to je vec kazdeho jednotlivce. Ja rikam, ze ja to tam nemam, tak aby jste to negeneralizoval.

Na shromazdeni jsem prisel pozde az co jsem se telefonicky s panem Ruznarem ubezpecil, ze moje pritomnost jiz situaci s poctem hlasu nezachrani. A mimochodem mam stejne pravo tam jit nebo nejit jako kdokoliv jiny. Ja rikam, ze pokud nekdo kritizuje neusnasenischopnost a sam se nedostavuje, tak ma zustat zticha. Nechapu proc pan digitalni Grusser nekoho nezplnomocnil.

Ty stranky jste iniciovat nemusel, o tom se uvazovalo uz davno predtim. Co dame na stranky je jen nase vec. Nic nebudu "koukat zavest", takhle si jednejte s nekym jinym. Stranky jsou charakteru blogu, nejsou uzpusobene na prezentovani ucetnictvi. Vytah jste dostal s pozvankou, pokud chcete vice, tak uz ponekolikate rikam, ze k vschno co potrebujete vedet ma povinnost na vase pozadani ukazat IKON, od toho si je najimame. Ja nejsem vas ucetni, abych vam delal vypisy z rozvahovych uctu. IKON nabizi vedeni stranek s moznosti vypisu ucetnictvi, snazim se to uz nejakou dobu zaridit, bohuzel s nimi to je na dele.

12:55 dop.  
Anonymous Anonymní said...

grusser: Dobrý den pane Spilka,
na minulém zasedání jsem dal plnou moc. Poté co jsem slyšel jak se na tu plnou moc tvářil pan Ruznar (chtěl ji mít ověřenou atd..), došel jsem k závěru, že je naprosto zbytečná moje účast, popřídadě osoby, které dávám plnou moc. Nejsem již dítě školou povinné, a nenechám si "kadit" na hlavu od pana Ruznara. Problém s EPS a další věci nebyly za "vlády" pana Ruznara vyřešeny. V tom vidím hlavní problém. Způsob akce výměny klíčů je taktéž problém- pan Ruznar není majitel nemovitosti, aby určoval kolik dá klíčů.

1:03 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Presne tak. Napr. okolni SVJ nejprve hlasuji, pote cini! A ne ze p. Ruznar po vojensku rozhodne, ze omezi osobni svobodu spoluvlastniku! Viz "Hlasování o výměně zámků vstupních dveří a společných prostor"

http://lipnicka.blogspot.com/2007/12/schuze-svj.html

1:12 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vážení spoluvlastníci, rozhodli jsme se, že teď, jak bude to volno, je třeba neprodleně zmodernizovat dveře s ohledem na zvýšení pocitu bezpečnosti nás všech, takže na státní svátek namontujeme zlaté mříže a diamantové zámky a bodygarda se samopalem. Klíče budou vydávány v noci z příštího úterý na středu od 0.00 do 0.01 v místnosti u schránek v 1447 proti předložení OP, popř. nájemní smlouvy, v ceně 100 000 Kč/ks. Děkujeme za pochopení a doufáme, že po tomto opatření se již budete všichni cítit opravdu, ale opravdu bezpečně. Spoluvlastníci a spřízněná firmy Zlatá klec

1:23 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Za ty 3 roky jste to mohli s okolníma SVJ dávno vyřešit, nebo jednotlivě vypovědět. Takhle to vypadá, že vám za to Plurál dává vratku, aby si to udržel! EPS není povinná. To, že ji tam dal nějeký aktivní projektant kvůli garážím a stavební úředníci s velmi špatnou pověstí na celé Praze 14 ji zkolaudovali bez kabelu není důvod ji tam takto předraženou mít. Pokud by nedejbože hořelo, někdo stejně mnohem rychleji zavolá hasiče než ti z místnosti Plurálu, kde čučí no zNova místo na monitory!

1:29 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Elektronické požární systémy

Slouží k okamžité detekci a prevenci před vznikem požáru. EPS se zejména využívá v průmyslových objektech, hotelech a místech s velkou koncentrací lidí, jako jsou obchodní domy, divadla, kina, nádražní haly apod. EPS je plně automatický systém, jehož úlohou je včasné rozpoznání a signalizace vzniku požáru, s přesným určením ohroženého prostoru Systém může být přímo napojen na hasiče a automaticky ovládat např. hasicí zařízení (springlery), ovládat protipožární dveře atd…
http://www.keku.cz/elektronicke_pozarni_systemy/
http://jyxo.cz/s?q=elektronick%C3%BD+po%C5%BE%C3%A1rn%C3%AD+syst%C3%A9m+EPS&d=cz&i=firefox

http://www.hzspraha.cz/

3:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Požární poplach v těšínském Tescu spustil autobus, Elektronický systém vyvolal planý poplach v chebské galerii, ...

http://jyxo.cz/s?q=EPS+plan%C3%BD+poplach&o=noiq&sort=0&d=ar
http://www.google.com/search?ie=utf-8&q=EPS+plan%C3%BD+poplach

3:42 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Mistr Spilka, pokud je http://svjpeluskova1444.pise.cz váš osobní bloq, jak píšete níže, proč to má podtitul "Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 00 Praha 9 - informace zde uvedené jsou určeny pouze členům výše uvedeného společenství."?! Trochu se nám do těch výmluv zamotáváte, že?!

6:21 dop.  
Anonymous Anonymní said...

S TRANSPARENTNÍM ÚČTEM MŮŽETE ZAČÍT NAPŘ. ZDE:
Transparentní účet, levná cesta skoro bez poplatků
http://www.mesec.cz/clanky/transparentni-ucet-levna-cesta-skoro-bez-poplatku/

Kdo má nejlepší transparentní účet pro bytová družstva?
http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=48&server=1&article=5489

http://jyxo.cz/s?q=transparentn%C3%AD+%C3%BA%C4%8Det+SVJ&d=ar
http://www.google.com/search?hl=cs&q=transparentn%C3%AD+%C3%BA%C4%8Det+SVJ&btnG=Hledat&lr=

6:31 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Bože, co ještě se bude v našem státě dít a kolik generací musí přejít, než se stane respekt k právu součástí všeobecné morálky?

3:07 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Můžeme se potom divit despektu k politukům či k systému, který je do funkce dosadil, a nezájmu občanů třeba o volby, když vidí, že jsou opíjeni sliby, ale o řešení problémů a stížností či připomínek k jejich činnosti se nikdo nezajímá? Vždyť je to ignorance našeho demokratického systému.

3:12 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Na shromáždění jsem se dozvěděla, že za údržbu v domě platíme dvakrát: jedenkrát výboru, kteří direktivně činí jen to, co je pro ně nejpohodlnější, a podruhé domovníkovi, kterého nikdo neschválil a který dělá za výbor to, o co se mají členové výboru postarat sami tak, jak je obvyklé všude jinde po republice, a to i přes den (jsou za to placeni, členství v orgánech SVJ a povinnosti z toho plynoucí jsou zákonnou překážkou v práci). Jak je toto možné?

3:23 dop.  
Anonymous Anonymní said...

jasne ruznar prestane chodit do prace a bude vam za 1000 kc mesicne delat udrzbare.za ty prachy vam to urcite prenecha, takovou udernici republika potrebuje.
jako, ze clenstvi ve vyboru je zakonnou prekazkou v praci jinde? :-))) takovou hovadinu jste se precetla kde prosim? v casopise zena a zivot?

1:30 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Překrucujete naše stanoviska: EPS nemusí být vůbec, stačí volat hasiče, kdyby se nedejbože něco stalo. Pokud si ji SVJ právoplatně odsouhlasí, jde jen o to, ať to není tunel a lá Plurál, ale levná funkční varianta s přímým napojením na HZS Praha.

Zbytečné klíče a vložky za cca 80 000 si nepřála většina (viz bloq Na Hrádku a reakce lidí v té době) a už vůbec ne direktivně s omezením svobody a lá Ruznar. Kdybyste to dělali alepoň jako okolní SVJ, tj. nejprve diskuse a hlasování, poté činy.

Takže stanovy jsou pro vás cár papíru!? Vy hospodaříte tak, jak je pro vás pohodlné a abyste na to vydělávali, ne v zájmu obyvatel našich domů.

Proč by nemohl přijít advokát na návštěvu, popř. formulovat své připomínky elektronicky?! Soustřeďte se na obsah, né na formu. A dodržujte laskavě platná právní ustanovení a rizhodnutí SVJ.

http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha/

11:56 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Např. u mojich rodičů v paneláku, kde je srovnatelně bytů, a to větších, tj. více obyvatel, je výbor trojčlenný a dělá všechny údržbářské práce vč. odklízení sněhu. A jsou to samí pětapadesátiletí taťkové, doktoři filozofie, apod.

11:58 odp.  
Anonymous Anonymní said...

To naši výboři akorát inkasují a direktivně omezují osobní svobody spoluobyvatel!

11:59 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Když u nás prasklo topení, přijel pan PhDr. předseda z práce i dopoledne.

12:01 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tak ať se na to vyprdnó. Stejně dělaj vohno. Von se někdo slušnější najde.

12:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

hehe hele nebylo to v časopise praktická žena a těžký život, i když tam o tom možná také psali, ale je to zákoník práce a související, konkrétně: Díl 2
Překážky v práci z důvodu obecného zájmu

§ 200

Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu k výkonu veřejných funkcí, občanských povinností a jiných úkonů v obecném zájmu, pokud tuto činnost nelze provést mimo pracovní dobu ...


Je zajímavé, že to všude jinde jde, jen u nás to mají jako příživnická koryta!

12:10 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Bydlet ve shodném domě nemusí, stačí, že spolupracují/pomáhají si, což je pro vás nepředstavitelná věc. Vy si umíte představit a spustit s velkou pompou jen oficiální stránky SVJ, které, když vám teče do bot, a máte zveřejnit neschválená rozhodnutí a náklady, co jste nadělali, najednou vydáváte za osobní zápisky!

m.spilka: Pane Bubeniku!
Ja nevim kdo ma jakou smlouvu, to neni moje vec, to je vec kazdeho jednotlivce. Ja rikam, ze ja to tam nemam, tak aby jste to negeneralizoval.

Na shromazdeni jsem prisel pozde az co jsem se telefonicky s panem Ruznarem ubezpecil, ze moje pritomnost jiz situaci s poctem hlasu nezachrani. A mimochodem mam stejne pravo tam jit nebo nejit jako kdokoliv jiny. Ja rikam, ze pokud nekdo kritizuje neusnasenischopnost a sam se nedostavuje, tak ma zustat zticha. Nechapu proc pan digitalni Grusser nekoho nezplnomocnil.

Spilka: Co dame na stranky je jen nase vec. Stranky jsou charakteru blogu ...

http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha/

12:33 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tady se napr. podivejte, jak se to ma transparentne delat.
http://kodymova.cz/s_kod/shromazdeni.htm
http://kodymova.cz/s_kod/doc/SVJ_naklady2007_080613.pdf
...

5:47 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tak nám výpli http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha/ paní Muellerová, aby nebyli za ještě větší tupce, než jsme doufali!

11:34 odp.  
Anonymous Anonymní said...

archiv diskuse

http://209.85.135.104/search?q=cache:R5HS41Z99MsJ:svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha/+svjpeluskova1444.pise.cz&hl=cs&ct=clnk&cd=2&gl=cz&client=firefox-a

7:14 dop.  
Blogger king said...

Část Prahy 9 - Kyje bude dne 22.10.2008 bez vody
Dne 22.10.2008 od 8:00 do 20:00 bude přerušena dodávka vody v lokalitě Prahy 9 - Kyje, v ulicích: Bodláková; Branská; Burdova; Cvrčkova; Nad Hutěmi (zahrádkářská kolonie); Stropnická; Stružky; Vírská; Vizovická; části ulic s č.p.: Jamská ( v úseku za Černým Mostem a Lipnická) 835 (= Světská 835); 1234; 1145; 1225; 274; 311; 355; 995; 336; 226; 461; 462 a dále odběr na parc.č. 2574/5; Lipnická 579; 327; 306; 408; 568; 409; 647 a odběr na parc.č. 2283/1; Světská ( v úseku Branská a Lipnická) 986; 835; 863; 864; 621; 1230; 1418; 295; 1424; 351; 222 a odběr na parcele č. 2286 ; za Černým Mostem 1275; 381; 865; dále odběry na parcelách č.: 1388/14, 1306/17, 1383/2( ev.č. 274) + hydrant na parc.č. 1389/1 z důvodu obnovy vodovodního řadu v lokalitě Jamská, Světská, Za Černým Mostem.

Náhradní zásobování bude zajištěno na základě požadavků odběratelů a dle dopravních možností přistavením cisternových přívěsů s pitnou vodou do ulic: Za Černým Mostem/Stropnická, Lipnická/Světská, Branská/Vírská, Cvrčkova/Burdova.

Podrobné informace podává nepřetržitě zákaznická linka PVK na tel: 840 111 112.

http://www.pvk.cz/clanek/cast-prahy-9-kyje-bude-dne-22-10-2008-bez-vody.html

3:59 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vzhledem k tomu, že už dobrého půldruhého roku nebyly vyměněny zámky a klíče u vchodových dveří a že klíče od našeho domu mají nejrůznější pochybná individua (např. vejboři) a prapodivné firmy (kupř. IKON, ...) , přestáváme se cítit bezpečně. Tentokrát by to chtělo něco festovního a pěknÝho, tj. nejméně diamantové vložky, zlaté kliky a platinové klíče. Ať to stojí klidně půl mega, hlavně, že zase budeme moci klidně spát, že?! Major Ruznar to jistě snadno zařídí, když si v okolních zámečnictvích nadělal za ta léta vejborování známostě. :D

11:51 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Jednou za rok je málo. Za nás navrhuji aspoň jednou za měsíc. Heslo v PC si při kvalitní bezpečnostní politice také měníte častěji. A chce to aspoň 3 zámky. Jeden ve výši kotníků, jeden ve výši pasu a třetí ve výši ramen. Ať se spoluvlastníci u vchodu trochu procvičí. A klíče může pan Vodička vydávat od rána do večera, když už máme v nákladech neschválené stotisícové mzdové náklady.

11:52 odp.  
Anonymous Anonymní said...

To se pletete. Těch 100 000 mzdových nákladů není neschválená údržbář, ale Ruznarova shromážděním neschválená sekretářka. Vždyť on to chudák nemůže všechno sám zvládnout. Vždyť si ani ještě nestih‘ přečíst stanovz, kde kterých byl zvolen. Vemte si jen, kolik má starostí se zařizováním jím vymyšlených shromážděním neschválených objednávek: To máte najmout zámečnictví na nepotřebné zámky, za neschválených 40 000 sehnat firmu na posekání pár metrů trávy, atd. Přeci to nebude dělat sám. Sotva stíhá počítat peníze, co za to bere a na práci pro SVJ nemá čas. :o)

11:52 odp.  
Anonymous Anonymní said...

komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

kopie: Jan Grusser,kratochvil@ikon.cz

ŽÁDOST
I.
Žádáme vás tímto o okamžité uvedení následujících společných věcí do původního stavu (tak, aby nebyly na účtech SVJ vytvářeny dluhy (shromážděním neschválené náklady) a omezovány osobní svobody nás i spoluvlastníků):
1. vrátit původní zámky vchodových dveří obou domů a sklepů (jsou stejně neustále otevřené nadvakrát),
2. odstranit BRANO na spojovacích dveřích ve společných prostorách,
atd.
Obojí (zámky i BRANO) si klidně namontujte doma na WC a do koupelny, ať se konečně cítíte bezpečně.
Pokud tak brzy neučiníte, učiníme tak sami.


II. Postarejte se jako objednavatel o to, ať IKON účtuje (zvlášť) a zasílá to, co se týká garážových stání (EPS atd. v nákladech a ve smlouvách s garážovým stáním), jen těm, kterých se to týká, tj. ať neúčtuje všem to, co se týká jen majitelů garážových stání.


III. Ad STRANKY SVJ na http://svjpeluskova1444.pise.cz Proc v casti „Dokumenty“ dosud chybi
• podrobne prehledy „hospodareni” (aktualni + minula ucetni obdobi),
• objednavky vc. prehledu nabidek oslovenych konkurencnich dodavatelu zarazenych do vyberovych rizeni vc. tech, co byli osloveni a neodpovedeli, resp. odpovedeli, ze nemaji zajem vc. toho proc nemaji zajem (at vidime, co vse za nas vybor nasmlouval se svymi znamymi bez schvaleni shromazdenim vlastniku),
• minuly i soucasny prehled zavad vc. stavu reseni,
• program a zapisy ze shromazdeni spolecenstvi,
• program a zapisy ze schuzek vyboru?

Proc byla vypnuta diskuse na http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha? Je to proto, ze tam Spilka pri vymlouvani se uvedl, ze se jedna o osobni zapisky, i kdyz to ma podtitul "Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 00 Praha 9 - informace zde uvedené jsou určeny pouze členům výše uvedeného společenství."?!


IV. S TRANSPARENTNÍM ÚČTEM MŮŽETE ZAČÍT NAPŘ. ZDE:
Transparentní účet, levná cesta skoro bez poplatků
http://www.mesec.cz/clanky/transparentni-ucet-levna-cesta-skoro-bez-poplatku/

Kdo má nejlepší transparentní účet pro bytová družstva?
http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=48&server=1&article=5489

http://jyxo.cz/s?q=transparentn%C3%AD+%C3%BA%C4%8Det+SVJ&d=ar
http://www.google.com/search?hl=cs&q=transparentn%C3%AD+%C3%BA%C4%8Det+SVJ&btnG=Hledat&lr=

Viz „je ale potreba hlidat si financni toky, zda se nerealizuji predrazene zakazky a spravce neinkasuje provize za vyber dodavatelu. Spolecenstvi ma vzdy pravo dohlizet na transparentnost vyberu. V tom mohou pomoci take takzvane transparentni ucty, kde jsou zaznamenane a zverejnene veskere transakce v aktualnim case. Vsichni majitele tak maji moznost sledovat, co se deje s jejich penezi!“.


Děkujeme.
Bubeníkovi a další spoluvlastníci, jejichž příjmení si nepamatujeme (např. spoluvlastnící ze 6. patra, kteří dosud nedostali klíče od shromážděním neschválených modernizovaných zámků)

Kopie:
Revizor SVJ p. Grusser
IKON p. Kratochvíl

11:58 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeny pane Bubeniku,

omlouvam se, ze nebudu moci splnit Vase individualni pozadavky a doporucuji Vam resit celou vec prostrednictvim usnasenischopneho shromazdeni ostatne tak, jak jste nam to vsem jiz nekolikrat doporucil.

Taky bych Vas chtel poprosit, aby jste soucasne nenicil zarizeni spolecnych prostor. Na takto vzniklych opravach se budete podilet i Vy svymi financnimi prostredky (nehlede o povinnosti vyboru SVJ dle zakona vymahat takto vznikle skody).

Soucasne bychom jako vybor uvitali, kdyby jste za odchazejiciho pana Lnenicku, doplnil rady naseho vyboru tak, aby jste mj. sve originalni napady mohl uvadet do praxe. S uctou

predseda SVJ

Ruznar

PS: Ta dnesni ranni akce " zamcena vnitrni prepazka" byla jednim ze zatim nejoriginalnejsich napadu.

2:25 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni vlastnici a obyvatele domu 1444+1447,

dovoluji si Vas informovat, ze dnes rano tj. v patek 24.10.2008 jsem v dome Lipnicka 1447 narazil na zajimavy ukaz (musim podotknout, ze nikoliv poprve) spocivajici v otevrenych dverich do prostoru sklepu (zamek byl soucasne uzamcen tak, aby se dvere nesly branem samocinne uzavrit a svetlo bylo rozsviceno), totez i u dveri do popelarky, naopak byla uzamcena vnitrni drevena prepazka v dome (funguje na predchozi generalni klic). Z uvedeneho cinu tedy patrne plyne pro nas obyvatele domu (alespon tak jsem si tento pocin vysvetlil ja osobne) nasledujici poselstvi:

a) prestat ignorovat neznameho pistolnika, kteremu zrejme dosla trpelivost se skutecnosti, ze stale nekdo zanechava otevreny spolecne prostory (rozsviceno ve sklepech apod.) a tak muze dochazet k jejich vykradani, kterezto nas pak zpetne stoji financni prostredky.

b) v pripade, ze bude opet uzamcena vnitrni prepazka opoustet prislusny dum vychodem v 1. NP smerem do atria (tzn. vychova telocvikem).

Soucasne prosim neznameho pistolnika:

a) aby se napriste pokusil vychovavat chronicke "nezavirace a nezhasinace" a "nesportovce" pokud mozno jinym zpusobem, ktery by ponekud mene omezoval ostatni spolubydlici. Soucasne pokud chces (chcete), muzes (muzete) to resit oficialni cestou.

b) o vyhledani odborne klinicke pomoci, v pripade ze ses (jste se) pokousel o humor (i kdyz musim priznat jistou originalitu) nebo pokus vyresit nejaky svuj osobni problem.

predseda SVJ 1444+1447

2:29 dop.  
Blogger king said...

POSLEDNI VAROVANI! Re: [RUZNAR] ŽÁDOST

Nejedna se o individualni pozadavky!

Pripravte se nato, ze spolecenstvim neobjednane a neschvalene brano branici vetrani smradu od popelnic a prujezdu s kocarkem apod. bude odpojeno a sroubky budou vhozeny v obalce Spilkovi! Odmontovani neni poniceni!

Dostali jsme klic univerzal na vsechny dvere a vy nemate co svevolne menit zamky a omezovat tak nas svobodny pohyb.

Pocitejte s tim, ze dokud nevymenite zamky, budou hlavni i sklepove dvere stale otevreny a bude zamykano klicem univerzalem.

Vejborovani se mi za ty penize ekonomicky nevyplati, ozvlaste ne s lidmi, co nedodrzuji stanovy!

Doporucuji vam vsem rezignovat a uhradit dluhy, ktere jste nadelali, nez budete odvolani a budete platit i soudni vylohy!

2008/10/24 ruznar@o2active.cz

Vazeny pane Bubeniku,

omlouvam se, ze nebudu moci splnit Vase individualni pozadavky a doporucuji Vam resit celou vec prostrednictvim usnasenischopneho shromazdeni ostatne tak, jak jste nam to vsem jiz nekolikrat doporucil.

Taky bych Vas chtel poprosit, aby jste soucasne nenicil zarizeni spolecnych prostor. Na takto vzniklych opravach se budete podilet i Vy svymi financnimi prostredky (nehlede o povinnosti vyboru SVJ dle zakona vymahat takto vznikle skody).

Soucasne bychom jako vybor uvitali, kdyby jste za odchazejiciho pana Lnenicku, doplnil rady naseho vyboru tak, aby jste mj. sve originalni napady mohl uvadet do praxe.

S uctou

predseda SVJ

Ruznar

PS: Ta dnesni ranni akce " zamcena vnitrni prepazka" byla jednim ze zatim nejoriginalnejsich napadu.

5:59 dop.  
Blogger king said...

P. S. Jestli jsou vchodove dvere otevreny ci zavreny neni reseno zadnym zakonem, tj. neexistuje povinnost zamykat vchodove dvere!

5:59 dop.  
Blogger king said...

ruznar, odbornou pomoc sezente sam a zejmena shanejte penize na ty objednavky, ktere jste svevolne objednal a na ktere vam nikdo rozumny penize neda. budete to muset SVJ nahradit!

6:02 dop.  
Blogger king said...

TO, ŽE SE SNAŽÍTE TUNELOVAT PENÍZE SPOLUVLASTNÍKŮ NENÍ PROBLÉM INDIVIDUÁLNÍ, ALE PROBLÉM VÁŠ A TÍM I CELÉHO SVJ!

6:11 dop.  
Blogger king said...

TO, ŽE SE SNAŽÍTE TUNELOVAT PENÍZE SPOLUVLASTNÍKŮ SHROMÁŽDENÍM NESCHVÁLENÝMI OBJEDNÁVKAMI NENÍ PROBLÉM INDIVIDUÁLNÍ, ALE PROBLÉM VÁŠ A TÍM I CELÉHO SVJ!

6:11 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Bubeniku, jak si dovolujete omezovat prava ostatnich nejakym zamykanim prepazek a svevolnym nezaviranim dveri do sklepa. Zacinate me pekne SRAT! A nejste zadnej KING vy ubozaku!

6:14 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Pane Bubeníku,

POSLEDNÍ VAROVÁNÍ!

Vy kašpare jeden počmáranej, zkuste ničit náš společný majetek a omezovat naši svobodu Vašimi psycho činy a my se postaráme o ten Váš, že budete zadnicí cvakat pětku drát.

5:22 dop.  
Blogger king said...

NAOPAK POLICII BUDEME VOLAT MY NA VAS ZA ODCIZENI ZAMKU, KTERE PATRI
komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

kopie: revizorp. Jan Grusser,kratochvil@ikon.cz


VSEM A MAJI TAM BYT V PUVODNIM STAVU!

ABYSTE SE NEDIVIL, AZ NEKDO ODNESE VASE SOUKROME ZAMKY A BRANO JAKO ODPAD NALEZENY VE SPOLECNYCH PROSTORACH! STRCTE SI JE ZAVCAS DO PRDELE, KDE SI NIMI MUZETE CVAKAT KLIDNE CELY DEN!

ZAMYKANI A DEMONTAZ VASICH SRACEK NENI POSKOZOVANI!

6:18 dop.  
Blogger king said...

ja si mohu zamykat a odmykat ve spolecnych prostorach co a jak chci stejne jako vy. ze nenosite puvodni klice a neumite odemknout dvere je vas problem! kvuli privatnimu brano ruznara jsou nektere dvere spatne odmykat a zamykat. je treba spojovaci dvere, protoze klice od hlavnich vchod. dveri ma napr. postacka, ktera smi jen ke schrankam. vy preci potrebujete byt zamceni, protoze jinak se necitite bezpecne, coz je vas osobni psychicky problem s ustrasenosti.

6:21 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Můžete nám prosím někdo vysvětlit, proč bychom měli zamykat Ruznarovy soukromé zámky? Vždyť nám k nim ani nevydal klíče! Když jsme si pro ně byli, protože je automaticky sám nedones', ještě si dovolil držkovat!

1:16 dop.  
Blogger king said...

ad 5.22: Berte to tak, že všechen ten majetek je MOj, že jste je dostali na hranííííííí! Zn. Nemáš co. dělaD, hraj sis!

Viděl jste film HRA!?
... multimilionář, investiční bankéř (http://www.cnb.cz/cs/statistika/platebni_bilance_stat/devizove_rezervy/drs_rada.htm), (spolu)majitel administrativní bubovy v centru (http://www.cnb.cz/cs/o_cnb/volna_mista/vr_24_2008.html Expert BIS a ET v sekci informatiky ústředí ČNB e. s.) a zámku za městem (http://www.klaster-sazava.cz/modules/tableadmin2/external/imageext.php?image=WG9%2BY3N%2BcGljMDAxLmpwZ35nYWxlcmllfm9icmF6ZWtfY291bnRlcn4yMX5nYWxlcmllfjF%2Bb1k%3D), znuděn životem, slaví NaRozeNiny ... Od svého zhýralého, zavrhovaného zdravotníhoho (klauna) bratra v triku ... dostává dárek. HRA (Human Resources Assistentcia))). Ďábelskou, nebezpečnou, nezastavitelnou, která "naruší" jeho soukromí, hru, na jejímž konci je možná i smrt. ... chce hru zastavit a zjistit, kdopa ji vede ... Ale už nemůže...

Před dvěma lety natočil režisér ... divácky velmi úspěšný film "Sedm". Nyní se vrací s příběhem, který vás přilepí na sedadlo a do posledního momentu příběhu vás nechá v absolutním napětí. A když už si myslíte, že jste přišli věci na kloub, vzápětí se vaše te(r)orie rozpadá na kousky ... Není divu, že "The Game{R}" je v současné době v čele emerického žebříčku, zvlášť, je-li v hlavní roli k vidění takový "hráč", jako je ...
http://www.bontonfilm.cz/film.php?film_id=202
http://www.imdb.com/title/tt0119174/

1:30 dop.  
Blogger king said...

Tento komentář byl odstraněn autorem.

4:06 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ani revizor, ani nikdo jiný nemusí chodit až na shromáždění proto, aby po vás chtěl upuštění od protiprávního jednání!

komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

kopie: revizor p. Jan Grusser,kratochvil@ikon.cz

4:10 dop.  
Blogger king said...

OPRAVA S NA Z

Mimovchodem jsem teď u švakrové na vsi v paneláku, kde mají u HVD kliky z obou stran, odemčeno, dveře do sklepa otevřené s klikama a nikdo nemá problémy se strachem o majetek, i když se tu od montoven pohybují mnohem horší nelegální přistěhovalci než jsou u nás a dělníci na stavbě mostu zapíchli chlapa, co jim nesl výplaty!

4:11 dop.  
Blogger king said...

re: demontovat RUZNAROVY VE SPOLECNYCH PROSTORACH + oznamim to pojistovne


Takze vy mate svoje vlastni veci ve spolecnych prostorach, a jeste pojistene za spolecne penize?! A to se nestydite?! TFUJ!


komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

kopie: revizor p. Jan Grusser,kratochvil@ikon.cz

4:14 dop.  
Blogger king said...

komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,revizor p. Jan Grusser,IKON vc. Kratochvil

kopie: ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

OZNÁMENÍ O ODCIZENÍ SPOLEČNÝCH ZÁMKŮ + ŽÁDOST
Oznamujeme vám tímto, že byly odcizeny společné vložky zámků dveří ve spojovacích chodbách, což předáváme k vyšetření Policii ČR a Vojenské policii ČR.
Děkujeme vám předem za brzké prošetření tohoto ohavného činu a exemplární potrestání pachatele/ů s tím, že hlavním podezřelým je "recidivista" Ruznar, který již odcizil zámky u HVD a sklepních dveří a namontoval si do společných prostor svoje osobní věci vč. vrtání do společného majetku, čímž opětovně porušil naše stanovy, zákony a dobré mravy!

Kde jsou původní Ruznarem odcizené společné zámky? Prodali jste je do sběru?

Děkujeme.
Spoluvlastníci SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9

7:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

DOPLNEK .cz
tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

7:04 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Brana,zámky,Eps...
Brana - jsou tam protože,special ty Bubeníku,neumíš lidsky zavírat dveře.Tzn.že chudák soused, bydlící v 1NP,si nemůže na linku ani položit hrnek,když ty praštíš s dveřma zatřese se barák,tak ten hrnek spadne na zem..
Naopak i proto,že když ty special vlezeš do báráku je tě slyšet i ve třetím patře.Dveře jsou od toho aby se zavíraly(s citem) ne se s nima mlátilo,společný prostory nejsou od toho aby se v nich hulákalo a obtěžovalo slušný lidi...
Zámky- všichni víme proč ta vyměna,např.-klíče měl kde kdo.Tedˇje má jen poštčka a popeláři,no dobře,ale hlavně se neposer ...za popelnice neplatíš,pro poštu si budeme chodit na poštu,protože Bubeník je debil...
Nee,já nebudu nosit několik sad klíčů jedny od popelnic,jedny od domu,jedny od papíráků v protějšim domě,jedny od vstupu do protějšího domu,jedny od sklepů...Jedny od papíráků v suterénu 1447,kde jsou pořád starý vložky-protože Bubeník je opět debil,rozhodl se je zamykat a nepustit nás ven z domu....***** Navíc já sem spokojenej,že dopisy a poštu mám ve ve svý schránce.
EPS - Není jen pro garáže ale užití je v celim baráku.Až mi bude hořet byt nebudu v kouři a plamenech hledat telefon abych zavolal hasiče ale zmáčknu tlačítko na chodbě.Taky ho ve smlouvě nemám,stejně jako popelnice,světlo v atriu a antenu na střeše-mam jen rozvody..Za to všechno platim a mám z toho užitek,narozdíl od debila Bubeníka kterej,protože to nemá ve smlouvě za to nezaplatí ani korunu..Nee my ostatní to zaplatíme,za tebe.....****
Jednu věc,na schuzi se lidi nesejdou special kvuli tomu že otravuješ vzduch a nikdo neni zvědavej poslouchat výplody chorýho mozku(Bubeníku).Na důležitý věci a věcný debaty se nedostane.Malá účast a následek je neusnášení schopnost.****
Až příště napíšeš ten svůj panflet a vhodíš mi ho do schránky,nacpu ho já tobě do prdele...
Až tě zase uvidim, vyhazovat odpadky do popelnice za kterou neplatíš,nacpu ti tvůj bordel do tvý prdele....***
Až tě potkám v baráku nacpu ti do prdele špičku mojí boty,protože záměrně poškozuješ i můj majetek, o tom zamykání dveří na kterých jsou starý vložky si promluvíme osobně..
Hiena jako ty je jedem tohohle domu,komplikuješ život ostatním a blbneš lidi nesmyslnýma výplodama tvojí fantazie.
Mě těší jen jedna věc,že nemáš tušení odkud přílítne ..myslim tu petelici co ti zlomí rypák.:-]

Pro fajnovky co odsoudí vulgaritu,mého projevu.Slušně,jen a pouze se slušnými lidmi.
NA HRUBEJ PYTEL HRUBÁ ZÁPLATA........
Váš soused,nejsem členem vašeho výboru,pouze a jen *nasranej* obyvatel ze 1447.............

7:36 dop.  
Blogger king said...

:DDDDDDDramatizace odposlechu telekonference vejborů aneb Předsedo, kamaráde, můžeš mluvit?

Inspirováno dle "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej"
Upozorňujeme vás, že podobnost s reálnými postavami je čistě náhodná, že?!

Vejbor: Předsedo, kamaráde, můžeš mluvit?
Předseda: Jsme v píči, páč bárka jde ke dnu, Titanik se potápí a ty mrdky nám nedaly už ani deko.
Vejbor: Ty pičo, víš, vo co mi jenom jde? Já bych prostě jen chtěl, aby se ti dejchalo líp. Jestli mi rozumíš.
Předseda: To máš recht. Ty vole, dyk já to nedělám jen pro sebe. Všichni jsou to mrdky, vole.
Vejbor: Táák, musíme jít tomu štěstíčku naproti.
Předseda: Čoveče, na tom shromáždění, tam nás sfoukli jako svíčku! Někdo by měl posekat těch deset metrů čtverečních trávníku.
Místopředseda: Já už na to chčiju, to je v prdeli, to mi vyliž prdel! No to se raději vodstěhuju! Já už na to mrdám, voni si čuráci myslej, že to za těch 100 kilo hrušek uděláme sami jako všude jinde, mrdky jedny!
Předseda: Dáme jim za to 40 kapříků, když nám každému 10 vrátí.
Vejbor: Najmi na to schválně neschváleně a draze údržbáře Šroubováka, von nám z toho vrátí pár kilo jablek.
Předseda: Jinak už nám zpátky připluly vratky za to zabezpečení včetně mojich privátních zámků. Čoveče, ty mrdky vod vedle vod nich chtěly klíče!
Dávid Moun, správcovská firma: Kucí, neblbněte, vždyť je to protiprávní, takle to nemůžete dělat! Vždyť už na vás pán Muzikant poslal vyšetřovačku a revizora!
pí Můčetní, správcovská firma: Psal mi pan Muzikant, že chce vidět ty vaše neschválené kšefty, tak jsem mu nejdřív odpověděla, že se změnila účetní a když to urgoval, že nám nejede mailserver a poté že nám nefunguje účetní software.
Pán Muzikant: Vidím vás, i když spYm.

7:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

hIeno, místnost odpadu a popelnice jsme si koupili společně s bytem, řešení odvozu je v kompetenci usnášeníhoschopného shromáždění a ne vejborů.

napiš si na IKON, tam tý potvrdí, že Bubeník má předplaceno ještě několik měsíců dopředu.

proč by měl platit a zamykat ruznarovy protiprávní soukromé zámky a obtěžovat se s jeho privátním BRANO?

7:54 dop.  
Blogger king said...

já naopak potichu zamykám klíčem a sousedi mlátí všema dveřma

7:55 dop.  
Anonymous Anonymní said...

pán Bubeník naopak na shromáždění řeší protiprávní čilost vejborů a za to mu patří VELKÝ DÍK

7:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

až "recidivista" ruznar vrátí zámky, co odcizil, budete moci opět nosit + (slovy jeden) původní univerzální klíč. klíč od HVD má i dnes kde kdo.

8:00 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Predrazenou EPS vc. predrazene bezpecnosti agentury objednal Eshel a SVJ ji dosud dle neodsouhlasilo.

Neni treba na ucet SVJ platit, dokud nebude hospodareni odsouhlaseno a zalohy stanoveny dle stanov.

Kdo by nam to vratil, az to Ruznar vse utrati na sve soukrome neschvalene objednavky a shromazdeni je neschvali. Budete pote behat po soudech a na Ruynarovi to za nas za vsechny vymahat?

8:04 dop.  
Blogger king said...

Protiprávní činnost Ruznara i vaši již řeší VP ČR, MP ČR i PČR!

8:06 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Takhle rychlou odpověd.. to sem ani nečekal.Ty umíš tak rychle psát ty nulo?? Ty si ty přispěvky po večerech připravuješ vidˇ....
Co se týká nezaplacených popelnic,nemám tu potřebu se informovat na Ikonu.Čerpám z informace na lonšký schůzi ,kde ses Ty sám prokec ty blbe...Popelnice a EPS......
Troubo..:-)
no ,já už to napsal jasně..ty potřebuješ do držky...
Schutí se toho ujmu...

8:09 dop.  
Blogger king said...

a proc bych platil, co mam daleko dopredu predplaceno a co nikdo neobjednal?! to tý uniklo, tý mynusjedňyčko!

8:16 dop.  
Blogger king said...

zásah policie bude také rychlý!

marhoul, gympl: "a v lochu vás někdo vomrdá a budete mít po prdeli!"

8:18 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Asi pana Ruznara požádám,aby si na náklady společenství,o tobě nechal vypracovat odbornej psychologickej poosudek.....
Ty seš fakt blázen a stěma se nemá nikdo přít..to ale neznamená,že se nemají bít :-)
ANO, BUBENÍKU Máš VE VŠEM pravdu...
Dopisování tímto ukončuji a těším se na slibované osobní setkání.. v soukromí a anonymitě,útulných společných prostor našeho domu 1447..
Tvůj milý soused ze 1447

8:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Pane sousede, pridavanim komentaru jednou jako King a jednou jako anonym nemusite vytvaret dojem, ze vas sem prispiva vice. Paklize mate pocit rozpolcene osobnosti doporucuji konzultace u doborniku http://www.plbohnice.cz/index.php.

Dale nechapu kam mirite s tim, ze ma shromazdeni schvalovat odvoz popelnic? To jako kdyz se neschvali, tak se nebudou odvazet? Mate trvale bydliste zde (http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?typ=jednotka&id=1481622101) a za odpad platit musite a nikdo vam to nebude schvalovat.
Pokud vam to tedy nikdo neschvalil a nechcete za to platit, pak jaktoze tam ty odpadky nosite?
Ja jsem taky nemel ve smlouve, ze budu sdilet barak s Vami!

8:21 dop.  
Anonymous Anonymní said...

za přezdržku se vole nezavírá...
sis splet zemi,ve který žiješ....

nevim jestli máš předplaceno a co,je mi to jedno...evidentně máš bordel v tom o čem mluvíš a píšeš..tim hůř..
v podstatě je i minus jedna větší hodnota než ta 0(nula)
Hezký večer blbe

8:23 dop.  
Blogger king said...

A kdo rika, ze se odpad nema odvazet a ze odvoz nemam zaplacen? SVJ ma rozhodnout dle stanov, jak se bude hospodarne odvazet. Tj. napr. i vejbori dostali zaplaceno, aby aspon neco delali a ne jen objednavali sve privatni veci za penize SVJ.

Slabomyslni a paranoidni jste vy. Na jedne IP adrese nemusi sedet + clovak. A i kdyby sedel, text mu muze diktovat treba revizor SVJ, ze?

8:26 dop.  
Blogger king said...

Ruznar se nam priznal, ze neumi odmykat. Viz http://svjpeluskova1444.pise.cz/

8:27 dop.  
Anonymous Anonymní said...

re:Pane sousede
Milý sousede s tím troubou se slušně komunikovat nedá...Souhlasím s vámi..
Podle mě,tací musí narazit hlavou do zdi aby se probudili ze svého snu..
Poplatky za odvoz popelnic vyplívají ze zákona,ne z nějakého 10tis.předplatného,které mu nevrátili ,protože je dlužník..
Bubník zkrátka přišel z Marsu..........

8:29 dop.  
Blogger king said...

Naopak, na shromazdeni lide nechodi kvuli vejborum, protoze se zavazali resit napr. EPS a za 3 roky to nevyresili.

8:29 dop.  
Blogger king said...

píše se vyplývají. plive se jinak.

8:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Kingu,potažmo Bubníku,tobě vole fakt hráblo.hi,hi,hi,hi..ha,ha
Tak já tedy žádám o mimořádné shromáždění,kvůli tomu že nehospodárně vyvážíme popelnice...........ha,ha,ha
Ty si vole debil.....

8:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

neplivu,do umírajících se kope...

8:35 dop.  
Anonymous Anonymní said...

pro bloq svjpeluskova: proti odcizovani vam zamky nepomohou. hasicaky stejne odcizil nekdo zevnitr jako ruznar spolecne zamky.

8:36 dop.  
Anonymous Anonymní said...

To jsme radi. Dame to tam jako misi ruznarovi aneb prace slechti!

8:36 dop.  
Anonymous Anonymní said...

doufám že asponˇčást spoluvlastníků,vlastní i internet a občas se sem i podívá....
Jestli mají vlastní rozum,udělají si svůj vlastní obrázek o váženém p.Bubeníkovi.
Měl by ste si vynést koš,nebo vypláchnout pusu pane Bubeníku, z vašeho bytu cosi zavání......................................................

8:43 dop.  
Blogger king said...

Pár vhodných cintátů z filmů:

Seš ňáká "chychytrá", hoholčičko!

Tady pán je od policie a přišel si leccos a leckoho vyšetřit!

8:46 dop.  
Blogger king said...

Hezky si o stádním svátku doma pokliďte, než si pro vás přijede policia!

8:51 dop.  
Blogger king said...

ruznar, pro bz mel nekdo, kdo ma smysl pro spravedlnost a humor jako pan Bubenik vyhledavat pomoc psychiatra? naopak vy jako direktivni osoba odcizujici spolecne veci pojedete brucet!

8:54 dop.  
Anonymous Anonymní said...

uvádím na pravou míru..nejsem p.Ruznar.

Ty jseš takovej blb že si ani nedokážeš připustit,že s tebou nesouhlasí i jiná osoba než jen vedeníSVJ.
*soused

9:05 dop.  
Anonymous Anonymní said...

to nebyla odpoved tobe, ale FWD vzkazu pro ruznara a jeho vyplody recidivisticke mysli na oficialnich strankach SVJ alias osobnich zapiscich spilky, ktery se nam zamotal do vzmluv jako IKON, kde bud jako na potvoru nejede server, nebo se zaseklo ucetnictvi.


prec noc si lehejte na prkno, at si zvýknete na celu, popr. rakev

9:20 dop.  
Anonymous Anonymní said...

řek bych že už budeš odpovídat jen sám sobě
*soused

9:41 dop.  
Anonymous Anonymní said...

I my podporujeme pana Bubenika, revizora SVJ v usili napravit protipravni stav v nasem dome.

10:05 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tome ahoj,

vidim ze jsi si zabral tento blog jen pro sebe. Dulezity je, ze jsi docela slusne projebal pondeli. To jsi byl dnes v praci nebo mas dovolenou? Pokud mas dovolenou tak klobouk dolu to jsi docela solidni magor, pokud jsi byl v praci tak mi prosim napis kde delas, chtel bych se taky nekdy tak pekne flakat jako ty.

10:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Si to vygooglujte.

http://internetovaprezentace.kvalitne.cz/

Na evidenci dochazky on bude expert, proto je tak fixovan na ten universalni zamek....

2:43 odp.  
Anonymous Anonymní said...

ano Bubeník podporuje sám sebe ,revizor revizora a proto se všichni budeme mít dobře.
Pořád k tobě hledám přirovnání,blbe a nedaří se mi na nic přijít.
Snad jen gramofonová deska,nebo kolovrátek.......spousta lidí v baráku řiká ,Bubeník? to je magor....
On si bohužel tenhle magor, vzal tenhle přiblblej Blog za svý a zneužívá anonymity k tomu aby beztrestně urážel a obvinoval ostatní...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pro ADMINISTRÁTORA::
máte pane dojem že tímhle blogem ještě pořád něčemu pomáháte???Myslim že už dávno ztratil svůj smysl..Tím že tomu bláznovy umožnujete projev na svých stránkách padáte na jeho úrovenˇ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6:16 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Enem esli ondoň nejni Osoba Samostádně Výdělečně Čilá, že?

1:10 dop.  
Blogger king said...

Tento komentář byl odstraněn autorem.

1:12 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vidím, že když Vám dojdou argumenty, jste schopni se dopouštět trestného činu vyhrožování.

1:12 dop.  
Blogger king said...

komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,revizor p. Jan Grusser

kopie: ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz


dotazy SVJ

Napište nám prosím co nejdříve, na kterém usnášeníschopném shromáždění byl zvolen členem (ev. dle stanov určen jako první náhradník za odstopupivšího člena) našeho výboru Spilka.

Jak bude zadělány díry (po odcizených vložkách zámků dveří ve společných prostorách), kterými táhne chlad do společných prostor?

Děkujeme.
Spoluvlastníci SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9

1:17 dop.  
Anonymous Anonymní said...

komu: SVJPeluskova1444@seznam.cz,revizor p. Jan Grusser

kopie: ruznar@quick.cz,
martinspilka@seznam.cz,tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz

Oznamujeme vám tímto, že byly prostřednictvím (dle našich stanov a zákonů nikým) neschválených (navíc předražených) objednávek
(které nebudou jakožto záležitosti týkající se všech
(které jsou dle stanov a zákonů odsouhlasovány všemi),
schváleny ani v budoucnu, protože je budeme v případě hlasování vetovat)
členy výboru SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9 odcizeny společné prostředky z účtu SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9, což předáváme k vyšetření Policii ČR a Vojenské policii ČR (~ člen výboru Aleš Ruznar, Pelušková 1444, Praha 9).
Děkujeme vám předem za brzké prošetření tohoto ohavného činu členů výboru SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9!

Děkujeme.
Spoluvlastníci SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9

1:22 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Takže pan Ruznar zabraňuje odcizení tím, že odcizuje společné peníze? Tomu říkáme prevence ...

2:51 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Hele Blbe,když si se přehrávala deska o nových vložkách,někdo je vylomil.
Tedˇse přehrává gramofonová deska s názvem EPS,předpokládám ,že ti ještě trocha rozumu zbyla,nebudeš doufám zakládat Požáry??
Blbej si na to dost

6:56 dop.  
Blogger king said...

Tu vložku pravděpodobně vylomil někdo, komu nevydali klíče od Ruznarovych soukromych zamku (tudiz byla omezena jeho osobni svoboda) a snazil se dostat domu. Představ si, že přijedeš po 3 týdnech z dovolené v 5.00 domů k HVD, kde Ruznar svévolně vyměnil zámek za svůj, a nevíš o tom. Co uděláš?

7:26 dop.  
Blogger king said...

Zakládání požáru může napadnout tak akorát vás.

Případné další vyhrožování hlaste rovnou na jeden z následujícíh kontaktů, ať nás nezdržujete, ju? Díky.

http://www.policie.cz/SCRIPT/imapa.aspx?area=pha&docid=21016899&num=3

7:28 dop.  
Anonymous Anonymní said...

# ------------ Původní zpráva ------------
# Od: iosppcr@mvcr.cz
# Předmět: Re: 2. OZNÁMENÍ O ODCIZENÍ SPOLEČNÝCH PROSTŘEDKŮ Z ÚČTU SVJ Pelušková
# 1444/Lipnická 1447, Praha 9
# Datum: 29.10.2008 11:05:55
# ----------------------------------------
# Dobrý den,
#
# Vaše oznámení bylo postoupeno kompetentní součásti P ČR.
#
# Operační odbor PP ČR
# ----- Original Message -----
# From: Bubenik Tomas
# To: SVJPeluskova1444@seznam.cz ; Jan.GRUSSER@rb.cz
# Cc: Ruznar Aleš ; Lnenicka Tomas (UniCredit Bank - CZ - UniCredit Group) ;
# Martin Spilka
# Sent: Wednesday, October 29, 2008 9:21 AM
# Subject: 2. OZNÁMENÍ O ODCIZENÍ SPOLEČNÝCH PROSTŘEDKŮ Z ÚČTU SVJ Pelušková
# 1444/Lipnická 1447, Praha 9
#
#
# Oznamujeme vám tímto, že byly prostřednictvím (dle našich stanov a zákonů
# nikým) neschválených (navíc předražených) objednávek
# (které nebudou jakožto záležitosti týkající se všech
# (které jsou dle stanov a zákonů odsouhlasovány všemi),
# schváleny ani v budoucnu, protože je budeme v případě hlasování vetovat)
# členy výboru SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9 odcizeny společné
# prostředky z účtu SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9, což předáváme k
# vyšetření Policii ČR a Vojenské policii ČR (~ člen výboru Aleš Ruznar, Pelušková
# 1444, Praha 9).
# Děkujeme vám předem za brzké prošetření tohoto ohavného činu členů výboru SVJ
# Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9!
#
# Děkujeme.
# Spoluvlastníci SVJ Pelušková 1444/Lipnická 1447, Praha 9

12:36 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Můžete nám prosím vysvětlit, proč je Ruznarův privátní zámek kamuflovaný a propagovaný jako modernizace veden v účetníctví v části Opravy? Nemá to být spíše v části Tunel/Výpalné?

12:35 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Děkujeme.

12:35 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Co je to ta EPS? Není to něco jako Lochnesská příšera? O té také všichni mluví, ale ještě ji nikdo neviděl …
Díky.

12:36 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ukázka vzorového bytu

21 listopadu 12-17 hod.
22 listopadu 10-15 hod.
28 listopadu 12-17 hod.
29 listopadu 10-15 hod.

Naše makléřky jsou připraveny Vám ukázat v uvedených dnech a hodinách
dva vzorové byty v přízemí domu pod označením č.111 a č.112.
V bytě č.111 o velikosti 53,81m2 řešeném jako 2+kk jsou použity materiály
nabízené kupujícím v rámci standardního vybavení.
Byt č.112 o velikosti 44,92m2 řešen jako 1+kk je zařízen nábytkem a vybaven
materiály nabízenými kupujícím v rámci nadstandardního vybavení.
Současní i budoucí klienti mají tak jedinečnou šanci udělat si představu o možnostech výběru.
Těšíme se na Vás.

http://www.novyhradek-byty.cz/cz/novinky/

2:53 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Mě by zajímalo, jestli někdo má povolení v bytě míti nějakou výrobnu. Velmi často se zde rozléhá pracovní činnost(hlavně odpoledne i o výkendu) rozhodně se nejedná o 5.etapu-to ještě rozeznám. Někdy se to tak rozléhá, že není možno určit kde to je. Nejspíše byt č.33.

3:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Nechte p.Ruznara na pokoji-myslím,že tu zařídil dost.

3:37 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Na p. Ruznara se vytahujete, ale sami nedokážete říci lidem do očí, aby např. neházeli cigára z bytů ven, aby se zamykalo, aby nám nedupali lidi nad hlavou, aby nebouchali dveřmi, aby se zachovával alespoň noční klid(i nedělní), aby nám nelili vodu na hlavu z oken a balkónů.Prostě- učte lidi základnímu, standartnímu chování na evropské úrovni. To je asi těžší.

3:48 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Proč bychom měli zamykat Ruznarovy privátní zámky? Montuje si ve společných částech domů bez schválení svoje věci a odmontovává ty, co patří všem!

A píše standardní. Standartní je praporové ...

12:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tak "pana místodržitele" Ruznara už nám vyšetřují všechny policie. No není divu.

11:36 odp.  
Blogger king said...

Lnenicka u nas v dome uz davno nebydli, takze nemame pravoplatnz vybor, ktery nesmi bez 3 clena v podstate nic cinit. Od zbyvajicich 2 clenu je radeji ticho po pesine, pricemz Spilka mozna nebyl ani pravoplatne volen.

11:39 odp.  
Blogger king said...

Re: URGENCE/STÍŽNOST: ... Re: DALSI PROBLEMY: Stavba V. etapa projekt "Na Hradku"

Odpovídám na Váš dotaz ohledně místního šetření na stavbě Obytný blok H obytného souboru Kyje – Hutě, V. etapa, Peluškova ul., Praha 9 – Kyje.

Jednání bude svoláno na stavbu na den 10. 12. 2008, 9.30 hod.

Ing. Marie Šiklová
OVD Praha 14

11:41 odp.  
Blogger king said...

Vážený pane,

na základě Vašich připomínek ke stavbě V.etapy Obytného bloku H obytného souboru Kyje – Hutě bude svoláno jednání s místním šetřením za účasti zástupce investora, stavbyvedoucího a projektanta, o čemž Vás tímto informuji.

Do 5 dnů po obdržení tohoto mailu prosím sdělte, spatřujete-li, kromě přesahu nějaké další závažné odchylky od projektové dokumentace předmětné stavby. O datu jednání budete písemně informován a budete-li mít zájem se předmětného jednání zúčastnit, nemáme proti tomu námitek.


S pozdravem
Ing. Marie Šiklová
OVD Praha 14





To: Šiklová Marie ing. (OVD-P14)
Cc: VED OVD Joudová Věra (OVD-P14); ZAS STA Žáková Jitka (P14); STA Froněk Miroslav Ing. (P14); TAJ Lisý Luděk (P14); ZAS STA Sobotka Bohumil (P14)
Subject: URGENCE/STÍŽNOST: ... Re: DALSI PROBLEMY: Stavba V.etapa projekt "Na Hradku"



Je velmi "zajímací", že více věříte slovům zástupce stavebníka (místo daňovým poplatníkům, kteří vás živí), a že se ani neobtěžujete zjistit faktický stav věci návštěvou stavby! Přesah mám fotograficky zdokumentovaný, ale bohužel nemám v současné době u sebe kabel pro propojení fotoaparátu s PC, abych mohl do PC překopírovat (a zaslat vám) fotodokumentaci, na které je přesah jasně vidět. Navštivte laskavě stavbu a přesvědčte se sama na vlastní oči, jaká je skutečnost. Manželka Vás klidně pustí na balkón, protože ze země nebude bez dalekohledu přesah v patře tak jasně vidět (pravděpodobně stejně jako zevnitř stavěné budovy).
Děkujeme.


Dne 14. listopad 2008 14:07 Šiklová Marie ing. (OVD-P14) napsal(a):


Po Vašem sdělení o přesahu stavby jsem vznesla dotaz na zástupce stavebníka. Ten mi sdělil, že stavba jede od 1.nadz.podl.nahoru v poloze a rozměrech (svislici), jak bylo deklarováno, čili bez přesahu.

Pokud trváte na tom, že tomu tak není, prosím, sdělte mi, z čeho tak usuzujete.

S pozdravem

M.Šiklová

OVD Praha 14




Sent: Sunday, November 09, 2008 2:00 PM

To: Šiklová Marie ing. (OVD-P14)
Cc: VED OVD Joudová Věra (OVD-P14); Martin Spilka

Subject: Re: DALSI PROBLEMY: Stavba V.etapa projekt "Na Hradku"



Vážená paní Šiklová,
děkujeme Vám za Vaši odpověď, ale bohužel jsme nuceni Vám sdělit, že odchylka (přesah do Lipnické ulice) se znovu objevila od 2. patra stavby 5. etapy bytového domu Na Hrádku.
Děkujeme Vám předem za brzké prošetření a vyřešení tohoto problému.
S přáním klidného a úspěšného týdne.

11:46 odp.  
Blogger king said...

Ombudsman žádá zrušení protipožární vyhlášky

Ombudsman Otakar Motejl požádal Ústavní soud o zrušení protipožární vyhlášky účinné od 1. července 2008, která stanovuje povinnost vybavit nové domy hasicími přístroji a u vybraných objektů i kouřovými čidly. Veřejný ochránce práv se domnívá, že vyhláška nevznikla ve veřejném zájmu, jak uvádějí její tvůrci, ale jen proto, aby přinesla zisk některým lidem.

ČTK to dnes řekla mluvčí kanceláře ombudsmana Iva Hrazdílková. Hasičský záchranný sbor, který pro vnitro vyhlášku vytvořil, se k Motejlovým výhradám nebude do projednání záležitosti Ústavním soudem vyjadřovat. Motejl plně podporuje snahy o zvýšení protipožární ochrany, zlepšení lze podle něj dosáhnout i jinak než vyhláškou. Možností je nabízet výhodnější pojistné podmínky pro majitele nemovitostí, kteří sami investují do hasicích přístrojů a kouřových čidel.

Ombudsman napadá vyhlášku z více důvodů. Vadí mu především, že odkazuje na české technické normy, které nejsou běžně veřejnosti dostupné a navíc nejsou dostupné bezplatně. Tato praxe podle Motejla odporuje ústavním principům, podle nichž musí být právní normy už ze své podstaty přístupné veřejně a bezplatně všem.

´Vyhláška je prospěšná jen pro obchodníky´
Vyhláška nařizuje vlastníkům staveb povinnost pořídit hasicí přístroje, zajistit jejich revize a ve specifikovaných případech pořídit i kouřová čidla. Tuto povinnost zdůvodňuje ministerstvo vnitra veřejným zájmem na ochraně před nebezpečím vzniku požárů. Uvádí, že "vyhláška je reakcí na celkový statisticky doložený negativní trend nárůstu požárů bytů a domů a s tím spojenými úmrtími".

Podle Motejla je ale toto tvrzení nepravdivé. Ombudsman upozornil, že oficiální statistiky hasičů o údajném nárůstu nevypovídají: počet požárů v letech 2003 až 2007 je na stejné úrovni, stejně jako počet zraněných. V roce 2007 se dokonce ve srovnání s uplynulým léty snížil počet mrtvých.

Ombudsman vyvozuje, že nařízení kupovat do nových domů hasicí přístroje
není odůvodněné a bude pouze finančně prospěšné těm, kteří s těmito
zařízeními obchodují, instalují je a dělají jejich revize. Ombudsman tvrdí,
že to potvrzuje překvapivě i vnitro, které v důvodové zprávě k vyhlášce
uvádí, že norma "bude mít pozitivní dopad na činnost malých a středních
podnikatelů".

6:08 dop.  
Blogger king said...

Motejl vytáhl proti vnitru

Ministerstvo vnitra ve své protipožární vyhlášce skrývá pod pláštěm veřejného zájmu podporu soukromým podnikatelům. Ombudsman Otakar Motejl odsoudil předpis, podle něhož si lidé pro nové domy musejí od poloviny roku 2008 kupovat hasicí přístroje a požární hlásiče.

Přístup ministerstva ho rozhořčil natolik, že se obrátil na Ústavní soud, aby vyhlášku zrušil. Tak závažný krok činí teprve pošesté za dobu, co je ve funkci.

„Stát sice je oprávněn stanovit z důvodu předcházení škod konkrétní povinnosti, ale může tak učinit pouze v případě, kdy je to skutečně odůvodněné," oznámil Motejl. Statistiky hasičů podle něj vzdor vysvětlení ministerstva žádný negativní trend nedokazují. Hasiči i ministerstvo vnitra odmítli názor komentovat.

Motejl ale tvrdí, že neexistují ani důkazy o přímém vlivu vybavení budov hasicí a varovací technikou na snížení škod. Naopak z vyhlášky těží výrobci zařízení a jejich kontroloři, protože hasicí přístroje je třeba pravidelně kontrolovat a platit za ně. Podle něj by bylo lepší použít jako metodu například jiné pojistné podmínky, které by majitele vhodně vybavených staveb zvýhodnily.

Ombudsman na vyhlášce kritizuje i to, že používá odkaz na technické normy, které nejsou volně dostupné, a na rozdíl od zákonů za ně lidé musejí dokonce platit.

Ombudsman patří u Ústavního soudu k úspěšným navrhovatelům. Dosavadní případy kromě jediného všechny vyhrál.

6:10 dop.  
Blogger king said...

Zákony a vyhlášky šité na míru určité lobby se u nás vydávají až podezřele často

Ombudsman Otakar Motejl vytáhl do boje proti ministerstvu vnitra - respektive proti vyhlášce, která od loňského léta nařizuje lidem instalovat v novostavbách hasicí přístroje a požární hlásiče. Vypadalo by to jako osamocená prkotina, nebýt Motejlova zdůvodnění: ministerstvo ve vyhlášce pod pláštíkem veřejného zájmu maskuje podporu konkrétních soukromých podnikatelů, v tomto případě výrobců a kontrolorů hasičáků. Tady už zdaleka nejde jen o jednu protipožární vyhlášku. Ombudsman popsal jeden mohutný společenský, respektive protispolečenský trend: až podezřele často se u nás vydávají zákony a vyhlášky šité na míru určité profesní, nebo dokonce výrobní lobby.

Řidič tvrdej chleba má Noviny nejsou nafukovací, tak aspoň pár případů ze života řidiče. Od nového roku platí novela zákona, která České kanceláři pojistitelů dává právo nahlížet do registru vozidel a zjišťovat, jestli náhodou člověk nemá vrak, který zapomněl odhlásit. Takovému zapomnětlivci pojišťovna povinné ručení zpětně naúčtuje a dopočítá penále. Desetitisíce řidičů vyhání nové nařízení do mrazivých rán před dopravní inspektoráty. Pokud informaci o svém autě chtějí na papíře, zaplatí 50 korun za kus. Sankci, která se do poloviny února vyšplhá na 2500 korun, zaplatí hříšník do garančního fondu pojišťoven. Už ho nemusí chytit ve vraku za jízdy, přístroj má a to stačí. Jakpak se asi do úředních registrů aut dostane taková soukromá pojišťovna? Stojí její zaměstnanci taky ráno ve frontě?

Platí poplatky?

K povinné výbavě auta patří lékárnička a podle předpisů ji řidič musí každé dva roky měnit.

Pro většinu lidí může být 200 korun za nejlevnější lékárničku pakatel, výrobci ale uvažují v jiných číslech: dvoustovku vynásobí počtem aut v republice (jenom osobních vozů jsou 4,3 milionu) a výsledek podělí dvěma - to je roční obrat autolékárničkové branže. Lékárnička obsahuje roušky, obvazy, šátky, nůžky - to všechno se po dvou letech nepoužité vyhazuje. V normalizační Československé lidové armádě se obvazy měnily po deseti letech. Asi toho vojáci za Husáka vydrželi pětkrát víc než dnešní řidiči.

Řidič, který chce jezdit autem i v důchodu, musí jít na první povinnou lékařskou prohlídku už v šedesáti, pět let před nástupem do penze. Za 300 korun lékař řidiče pět minut jakoby prohlíží. Prohlídka vypadá asi tak, že se lékař řidiče zeptá, jestli je zdravý, a když řidič lékaři odpoví, že je zdravý, lékař se usnese, že řidič je zdravý.

Pak tu máme polygon v Mostě. Na tamním autodromu řidič, jemuž se nashromáždilo nebezpečně moc trestných bodů, projede kaluž, absolvuje takzvané školení a zaplatí 8330 korun. Za to mu provozovatel s certifikátem od ministerstva umaže tři trestné body. Zatím se odpustky pro celou republiku vydávají jenom v Mostě, v rámci decentralizace bude ale zřízeno třináct malých krajských monopolů. Obzvláště trapné je, že na uspokojení každého konkrétního podnikatelského záměru existuje nějaká konkrétní vznešená záminka: zvýšená bezpečnost na silnicích (a taky na sjezdovkách, pokud se zavedou povinné přilby), potřeba být přichystán na nebezpečí požáru, zavádění evropských standardů.

Žádná myšlenka není dost ušlechtilá, aby se na ní nedalo vydělat. Bez většího zájmu veřejnosti rozhodl před dvěma roky summit EU o zavádění takzvaně ekologických žárovek. Jsou spořivější, jen vyrábějí hnusné světlo kazící oči při čtení a mají sedmkrát větší zaváděcí cenu než žárovky klasické. V Británii nedávno prasklo, že firma, která bude mít na výrobu spořivých žárovek faktický monopol, částečně patří jednomu bývalému labouristickému ministrovi. Starý lord se pochopitelně jenom snaží přispět do boje proti globálnímu oteplování.

Válí se to na ulici Jedním z neblahých trendů moderní doby jsou vklínovači - nikým nevolení zprostředkovatelé, kteří se vklíní mezi stát a občana a žijí z inkasování státem nařízených poplatků. Co to dělá s mnoha takzvaně prostými občany a jejich základní touhou po spravedlnosti, si většina vrcholných politiků asi ani nedokáže představit.

U občanských demokratů je zvykem stěžovat si na osud, že se musí ucházet o přízeň národa s tak levicovými sklony. Vzdorovat paroubkovskorathovské demagogii není snadné, to jim nikdo nebere. Taky jim ale přece nikdo nezakazuje sebrat na ulici takové rozpočtové neutrální téma, jakým je kapsování několika vybraných firem na úkor milionů voličů. Stačilo by umravnit partnery lobbistů ve vlastních řadách a na ministerstvech (dopravě i vnitru vládne ODS). Evropské předsednictví ani hledání modrých kořenů ještě žádného premiéra nevytrhlo.

6:13 dop.  
Blogger king said...

Proč nemáme na http://svjpeluskova1444.pise.cz rubriku "Na čem výbor pracuje" jako např. vedle na http://peluskova.blog.cz/rubriky/vybor-1442-a-1449?!

6:16 dop.  
Blogger king said...

Co vše jste s námi předepsaným způsobem neprojednali?!

viz http://www.youtube.com/watch?v=vDX_aeH-Qqw&feature=related

7:41 dop.  
Blogger king said...

Nepřipomíná Vám totok někoho?

"
Pravidla jsou nastavena tak, aby každý, kdo chce jakýmkoli způsobem zasahovat do společných prostor domu, získal souhlas nadpoloviční většiny všech vlastníků. Pokud vím, v případě p. Linharta se tak nestalo. Sám, svévolně nechal natřít část fasády barvou, o které si myslí, že koresponduje s těmi ve vyšších patrech, umístil generátory do světlíku, kde svým hlukem a teplem obtěžují obyvatele domu apod.

P. Linharte, určitě vám nechceme házet klacky pod nohy, ale než něco uděláte, zeptejte se i nás ostatních, co my na to.
"

http://www.lidovky.cz/nez-neco-udelate-zeptejte-se-vlastniku-dyx-/ln_dopisy.asp?c=A080612_183405_ln_dopisy_gab

8:07 dop.  
Blogger king said...

Nejčastější dotazy o společenství

http://www.lidovky.cz/nejcastejsi-dotazy-o-spolecenstvi-dtl-/ln_noviny.asp?c=A090203_000149_ln_noviny_sko&klic=229866&mes=090203_0

redakce | historie LN
Nejčastější dotazy o společenství
3. února 2009

Nejčastěji se lidé s problémy kolem společenství vlastníků obracejí na Sdružení bytových družstev a společenství vlastníků ČR. Jaké jsou jejich nejběžnější otázky?

Otázka č. 1 Jsem majitelem bytu a člen společenství vlastníků. Nemám trvalý pobyt v této jednotce a celoročně zde nebydlím, ani ji nepronajímám. Musím platit poměrnou část nákladů za elektrickou energii ze společných prostor domu? A pokud tomu tak je, proč?

Odpověď: Ze zákona jsou vlastníci povinni přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku, přičemž tyto prostředky skládají předem jako zálohu. Výši určuje usnesení ze shromáždění vlastníků.

Jedná se tedy o zákonnou povinnost pro zajištění provozu společně vlastněného majetku, přičemž otázku, v jaké míře kdo užívá tento majetek, zákonem neřeší, nejsou tu žádné úlevy.

Jediné řešení by byla dohoda vlastníků o nějakém jiném způsobu úhrady těchto zákonných povinností. Otázka č. 2 Jsme společenství vlastníků a platíme podle svých spoluvlastnických podílů do fondu oprav. Na náklady správní firmy ale přispíváme všichni stejně, což stanovil výbor společenství a toto rozpočítání nákladů zakotvil v mandátní smlouvě se správní firmou.

Jak mohu postupovat, pokud se způsobem rozpočítání nákladů nesouhlasím? Jak se mají rozpočítávat náklady na správní firmu mezi jednotlivé vlastníky?

Odpověď: Zákon o vlastnictví bytů v § 13 odst. 1 stanoví, že vlastníci jednotek se podílí na správě domu podle velikosti svých spoluvlastnických podílů ve smyslu § 8 odst. 2 zákona o vlastnictví bytů, pokud není dohodnuto jinak. Slova „dohodnuto jinak“ se vykládají tak, že musí dojít k dohodě všech vlastníků a pak může být přispíváno kupříkladu stejně.

Z praktických důvodů však skutečně dochází k tomu, že zálohy na správu domu a pozemku jsou rozdělovány obdobně jako u bytového družstva na investice a provoz. Zákon toto však nestanoví. V provozních zálohách, ze kterých se hradí správa domu, bývá rozhodnuto, že ji bude hradit každý stejně bez ohledu na svůj spoluvlastnický podíl, neboť se jedná o úhradu nákladů mandátní smlouvy.

Nový návrh zákona o vlastnictví bytů již tento princip přímo zakotvuje. V současné době by ale rozhodnutí o takovém postupu mohlo být zpochybněno, pokud pro něj všichni nehlasovali.

Otázka č. 3 Jsme bytové družstvo, které již převedlo byty do osobního vlastnictví. Společenství je v rejstříku a nyní řešíme problém, zda nájemní smlouvy na nebytové prostory v suterénu domu je nutné uzavřít znovu, a to mezi nájemcem a společenstvím, či je možné původní smlouvy pouze dodatkovat s odkazem na nástupnickou organizaci. Jak to je?

Odpověď: Společenství vlastníků není nástupnickou organizací bytového družstva, nemůže navíc vykonávat žádnou činnost jako bytové družstvo a je určeno pouze s omezenou právní subjektivitou k vykonávání činností spojených s provozováním a správou společných částí domu. Nemůže vlastnit žádné bytové ani nebytové jednotky ani je pronajímat, neboť ty mají buď svého konkrétního vlastníka, nebo spoluvlastníky.

Co jsou nebytové prostory, určuje prohlášení vlastníka. Musí být vymezeny jako jednotka, stejně tak označeny, mají vlastní číslo a svůj list vlastnictví v katastru nemovitostí. Nejedná se tak o společné části domu.

***

Kde vám podají pomocnou ruku * Sdružení bytových družstev a společenství vlastníků ČR, o.s. Centrála: Těšnov 5, 110 00 Praha 1 Tel: 224 805 511 www.bytovadruzsta.cz E-mail: sdruzeni@bytovadruzsta.cz * Portál Společenství vlastníků http://spolecenstvi.okinfo.cz * Odbor bytové politiky ministerstva pro místní rozvoj Tel: 224 861 600 * Advokátní kanceláře specializující se na bytové právo
JITKA TRNKOVÁ

8:08 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Kolik desítek tisíc už Ruznar dluží SVJ za ty odcizené a soukromé zámky vč. sankčních úroků a eventuálních soudních poplatků? Sto tisíc? Na co si to vlastně se spřízněnými firmami od SVJ půjčil? Díky předem za další informace k činnosti výše uvedeného "recidivisty".

11:51 odp.  
Blogger king said...

Všemocný exekutor je minulostí
15. dubna 2009

Ještě dnes můžete při exekuci přijít o všechno. Novelizace dvou zákonů tomu ale zabrání

Jestli dlužíte pár tisícovek, exekutor vám může prodat třeba střechu nad hlavou. Už v létě to pravděpodobně nebude možné.

Nespokojenost ministerstva spravedlnosti s činností Exekutorské komory totiž minulý týden vyvrcholila souhlasem vlády s novelizací dvou zákonů, které výrazně upravují činnost exekutorů.

Cílem je zvýšení odpovědnosti exekutorů a posílení dohledu nad zabavováním majetku dlužníků.

Základním stavebním kamenem novely je zavedení institutu přiměřenosti exekuce. „Napříště bude moci exekutor zajistit majetek dlužníka jen v rozsahu vymáhané částky,“ řekl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Pokud jste například před několika lety jeli v tramvaji načerno a během dvou let vaše nezaplacená pokuta a penále dorostly do několika tisíc, které se dopravní podnik rozhodl vymáhat, nebudete pro exekuci díky dvěma novým novelám v takovém ohrožení jako dnes.

Proč exekutoři postupují často blokováním a prodejem nemovitosti? „Je to relativně snadný úkon, protože vlastnictví nemovitosti dlužníka zjistí exekutor od stolu, nahlédnutím do katastru nemovitostí,“ vysvětlila v rozhovoru pro ČT nová prezidentka Exekutorské komory Jana Tvrdková.

Stížnosti na nepřiměřenost exekuce patří dnes obecně k těm nejčastějším, které se na hlavu exekutora snesou - tvoří třetinu až polovinu všech stížností.

Komory už máme dost Nově bude možné se proti nepřiměřenosti ohradit účinněji. „Podmínka přiměřenosti bude závazná a její nedodržení se podle novely pokládá za porušení zákona,“ vysvětlila Jitka Zinke z tiskového odboru ministerstva spravedlnosti, které novely vládě předložilo.

„S exekutory bude nakládáno v kárných řízeních stejně jako se soudci a státními zástupci v rámci kárných řízení,“ popisuje budoucí praxi Pavel Staněk, první náměstek ministra spravedlnosti.

Polepší si však nejen dlužníci, ale i věřitelé. „Doposud to bylo tak, že dokud neskončila exekuce, exekutor ty peníze měl u sebe na účtu a nějak je spravoval. Teprve poté, co ukončil exekuci, je vyplácel oprávněnému,“ vysvětluje Staněk. „Teď ukládáme exekutorovi, aby do 30 dnů tu částku vyplatil.“ S těmito změnami souhlasí i Tvrdková.

Podle druhé takzvané sankční novely by měl dva z pěti členů prezidia komory jmenovat ministr spravedlnosti. Rozhodnutí a usnesení komory by mohl kontrolovat soud. „Ministerstvo bude moci rozhodnout o zrušení aktu exekutorské komory,“ podotýká Staněk. „Stejně tak bude možné zavést i nucenou správu komory tak, že ji bude vykonávat samo ministerstvo. Nucená správa se omezuje v takovém případě na tři roky.“

Proč taková přísnost? „Došlo k tomu, že se neplnily povinnosti uložené státem a startovacím procesem bylo to, kdy se nespustila centrální evidence exekucí včas,“ vysvětluje Staněk postoj ministerstva, kterému došla s komorou trpělivost. Kromě toho byla exekutorská komora často kritizována za to, že nemá nad činností exekutorů dostatečnou kontrolu a kárná řízení není schopna dotáhnout do konce.

Co na to komora? „Jedna novela je sankční, tu vnímáme, musím říct, s nelibostí. Protože máme za to, že v našem právním řádu je nekonzistentní. Máme za to, že je trestem za nějakou situaci, navíc ta situace nebo důsledky té situace byly odstraněny, napraveny, takže v tuto chvíli si myslíme, že pro předložení takhle sankční ostré novely nejsou důvody,“ vyjadřuje svůj nesouhlas s novou úpravou Tvrdková.

Exekutor si musí poradit sám Jedním z dalších cílů novel je zbavit soudy projednávání velkého množství exekučních sporů. Exekutor by mohl sám vyřizovat věci, na nichž se účastníci řízení dohodnou. Teprve v případě sporu by přišel na řadu soud.

Další důležitou změnou bude nová možnost výjimky z generálního inhibitoria - tedy ze zákazu dispozice s majetkem poté, co byla nařízena exekuce.

Změna spočívá v tom, že dlužník bude moci na základě souhlasu exekutora prodat část majetku, která byla pod zákazem. Pokud ovšem prodej bude sloužit k zaplacení alespoň části dlužných peněz, novela povede k větší spolupráci mezi dlužníkem a exekutorem - snížit by se mělo množství případů, kdy exekutor prostě zabaví a prodá majetek dlužníka.

Kdy novely začnou platit? „Chceme, aby tato novela byla projednána ve zkráceném režimu ve sněmovně. V současné době soudy řeší zhruba půl milionu exekucí ročně. Ten nápor je obrovský,“ poukazuje na jeden z důvodů spěchu Staněk.

Dalším problémem jsou předpokládané dopady krize. Čeká se, že kvůli nesplaceným závazkům bude exekucí přibývat. Takový scénář však bude mít oproti samotné hospodářské krizi s velkou pravděpodobností určité zpoždění.

***

Co se mění * bude umožněno postihnout exekutorskou komoru v případě, že postupuje v rozporu se zákonem * soudní exekutory bude jmenovat ministerstvo spravedlnosti * zavedení institutu přiměřenosti exekuce, který zaručuje, že majetek bude možné zajistit jen v rozsahu vymáhané částky * stanovení lhůty 30 dnů, v níž je exekutor povinen vyplatit oprávněnému vymoženou částku. Obě novely by měly nabýt účinnosti v tomto roce.
EVA TOMKOVÁ

1:19 dop.  
Blogger king said...

Pozor! Falešný exekutor
15. dubna 2009

Vydávat se za exekutora není až tak složité. Podvodníků, kteří na falešných exekucích postavili své živobytí, je víc než dost. Jak zjistit, zda si do bytu pouštíte pravého exekutora, nebo podezřelého lumpa? A jak takového falešného exekutora poznat? Podle exekuční komory jsou falešnými exekutory nejen jednotlivci, ale i firmy, které nejsou soudními exekutory a nemají k exekuční činnosti žádné oprávnění. Přesto vstupují do domácností a lidem zabavují a prodávají zejména movitý majetek. Jedná se v podstatě o vymahače, kteří se však na rozdíl od seriózních inkasních firem pohybují za hranou zákona.

Nejčastěji označují svou funkci či firmu souslovím, ve kterém se vyskytuje výraz „exekutor“ nebo „exekuční“. Používají státní znak, kulatá razítka, žluté samolepky s nápisem „Exekučně zabaveno“ a podobně. Svou rétoriku i postupy se tak snaží co nejvíce přiblížit skutečným soudním exekucím.

Nejprve je důležité podotknout, že jde hlavně o psychologii. Lidé si už navykli zbavovat se prodejců s hrnci nebo s telefonními tarify. Ale ve chvíli, kdy se u jejich dveří objeví exekutor, nejsou si zcela jisti, jak mají postupovat a na co mají podle zákona právo.

Najednou nejde o prodejce, přede dveřmi stojí potenciální veřejný činitel a všechno, co uděláte, může ještě vaši situaci zhoršit - tedy samozřejmě pokud jde o pravého exekutora. Čeho si všimnout nejdříve? Přístupu. Falešný exekutor se od pravého exekutora liší zejména otevřenou komunikací. Exekutor podvodník vám nebude chtít dovolit, abyste se vzpamatovali a začali logicky uvažovat. Neustále vám bude opakovat, že k vám jde provést exekuci a že s nastalou situací nelze vůbec nic dělat.

Falešný exekutor požaduje peníze nebo hodlá co nejrychleji zabavit váš majetek nevybíravým způsobem. Ví, že sugestivní informace a rozhodný přístup uvedou člověka do stresu, ze kterého není cesta ven.

Chtějte vidět průkazy Opravdový exekutor ve většině případů naopak počítá s tím, že budete opatrní a dá vám čas na to, abyste si ověřili jeho totožnost.

Co byste tedy měli od exekutorů chtít ještě předtím, než si je pustíte do bytu? Požadujte předložení služebního a nejlépe i občanského průkazu a listin týkajících se exekuce. Dostat byste měli také soudní usnesení o nařízení exekuce a exekuční příkaz s kulatým razítkem a podpisem exekutora uvedeného v usnesení o nařízení exekuce. Všichni exekutoři jsou povinni vám na požádání všechny tyto doklady ukázat.

Pomalu a pozorně si všechny doklady zkontrolujte. Jestliže jsou všechny doklady v pořádku, ale vy přesto máte pochybnosti, nic nezkazíte tím, když zavoláte na linku 158 a požádáte o pomoc. Policie přijede a exekutora prověří.

Za průběh exekuce zodpovídá soudní exekutor, jemuž bylo soudem svěřeno její provedení.

Navštívit vás může nejen exekutor Vykonáním jednoduchých úkonů, které souvisí s exekuční činností, může exekutor pověřit i další své zaměstnance - exekutorské koncipienty nebo exekutorské kandidáty. Všichni jsou ale povinni se na požádání prokázat služebním průkazem a případně pověřením podepsaným exekutorem.

Mezi podvodníky často patří bývalí exekutoři. Díky svým zkušenostem dokážou vystupovat velmi věrohodně a jejich znalosti všech možných dokladů, které exekutor potřebuje, jim také nahrávají. Proto všechno řešte nejlépe s policií.

Někteří lidé mají zkušenosti i s jinými způsoby jednání. Například najdou na vchodových dveřích paneláku nebo domu bílý papír se svým jménem, číslem bytu a oznámením, že proti nim bylo zahájeno exekuční řízení.

Jindy nepřijde pouze exekutor, ale několik lidí. To opět působí důvěryhodněji než osamocený chlápek, který tvrdí, že je exekutor.

Našli se i takoví odvážlivci, kteří se rozhodli provést exekuci přímo ve státní instituci. Minulý rok proběhla médii zpráva, že dvojice exekutorů se rozhodla na několika městských úřadech vybrat celkem 80 milionů českých korun.
EVA TOMKOVÁ

1:19 dop.  
Blogger king said...

Jak přežít exekuci
15. dubna 2009

Stačí zapomenout na několik upomínkových dopisů, které leží ve schránce na vaší bývalé adrese, a máte problém - přede dveřmi stojí exekutor.

Zbavit se exekutora není jednoduché. Nejvýhodnější variantou je dohoda. Bylo by zcela zbytečné řešit něco křikem nebo fyzickým útokem.

Exekutor je úředník chráněný státem, a pokud by byl napaden, útočník by si vysloužil trestní stíhaní za útok na veřejného činitele. Exekutoři bývají navíc na podobné incidenty připraveni a většina z nich přichází s policií.

S exekutorem tedy komunikujte. Možná že ve chvíli, kdy se podíváte na chlápka, který vám zrovna odpojuje ledničku, nebudete mít pocit, že je dohoda možná. Ale i exekutor je člověk a rád přistoupí na řešení, které bude pro obě strany nejméně bolestivé. Proto se nebojte a vyzkoušejte to.

Pokud návštěva exekutora ve vašem případě není omyl a exekutor se vám již promenáduje v bytě, je nejlepší dluh okamžitě zaplatit.

Čas jsou peníze - velké peníze Je lepší si někde vypůjčit a dlužné peníze vrátit, než si nechat zabavit majetek a v dražbě ho nechat prodat hluboko pod cenou. Vyvolávací cena totiž bývá u movitých věcí zhruba na jedné třetině ceny odhadní.

Úplně nejlepší je, když se o exekuci dozvíte předem. Ihned navštivte příslušný exekutorský úřad a oznamte, že jdete zaplatit dluh dobrovolně. Můžete ušetřit přinejmenším část nákladů exekuce a polovinu odměny exekutora.

Čím déle se exekuce táhne a čím více úkonů musí exekutor učinit, tím víc budete muset zaplatit. Jen základní prověrka majetku povinného v katastru nemovitostí, bankách, pojišťovnách a dopravním inspektorátu vyjde na pár tisíc korun.

Pokud již exekuce probíhá, stále platí, že exekutor se musí řídit určitými pravidly a že exekuční řízení má své hranice dané zákonem. Pokud by se exekutor začal chovat jako zvíře během lovu a vrhal by se po vašem klavíru, tisícovce pod kobercem a nádobí po babičce, máte možnost si stěžovat. Stížnost je možné podat na exekutorské komoře.

Nezapomeňte ovšem, že všechna tvrzení budete muset dokázat. Například fotodokumentací, audionahrávkou či svědky. Vaše tvrzení se bude srovnávat s tvrzením exekutora a jeho doprovodu.
EVA TOMKOVÁ

1:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ňákej starej ruznar Calvera anbú ta podoba:

http://www.calvera.cz/jidelak.html
http://www.juglon.estranky.sk/fotoalbum/fotoprilohy-k-blogom/2006/699

11:22 odp.  
Anonymous Anonymní said...

calvera ~ viz předkrMI
http://www.calvera.cz/jidelak.html

11:32 odp.  
Anonymous Anonymní said...

pro pana Tambora:

Psychiatra navštíví v Česku ročně půl miliónu lidí
Ordinaci psychiatra loni v Česku navštívilo podle statistik téměř půl miliónu lidí. Lékaři ale varují. Je to jen část z těch, kteří odbornou pomoc potřebují a kteří ji vyhledají. Řada lidí, kteří mohou být i nebezpeční svému okolí, ale pomoc psychiatrů a psychologů odmítá, či se jí dokonce vyhýbá.

Zvětšit obrázek

FOTO: Profimedia
Dnes 3:13

Potvrzuje to zdánlivě nepochopitelné násilí spáchané jinak vzornými muži a ženami či stalking neboli patologické pronásledování a slídění či domácí násilí. Podle většinového názoru občanů musí jít vždy o lidi duševně nemocné. Psychiatři a psychologové jsou ale zcela jiného názoru.
Mezi pachateli takových zdánlivě nepochopitelných činů je jen nepatrný zlomek skutečně duševně nemocných.

Při soudním řízení jsou většinou uznáni za odpovědné za své jednání a znalci většinou konstatují, že u těchto osob jsou přítomny rozpoznávací a ovládací schopnosti. Znalci většinou nepřipouštějí duševní chorobu, která by je zbavovala viny.

Většina z pachatelů či pachatelek těchto činů jsou ti, kteří mají duševní poruchu, již ale psychiatrie neumí ovlivnit, totiž poruchu osobnosti. Ta je dána geneticky, výchovou a vlivem prostředí. Nikoho za ni nelze preventivně sankcionovat, musí se čekat, až takový jedinec něco provede, shodují se psychiatři.

Lidé s poruchou osobnosti navíc nejsou motivováni ke změně, nelze je diagnostikovat bez jejich spolupráce, vyjma vynucené, kdy po spáchání trestného činu se musí podrobit vyšetření.

Genetika a vliv okolí

„U lidí, kteří mohou být potenciálně nebezpeční svému okolí, nejde o duševní chorobu, jež je ovlivnitelná léky, ale skutečně o poruchu osobnosti,“ potvrdila Právu psychiatrička Dana Kertézsová. Není to nemoc, ti lidé jsou jen „trochu jiní“.

Někdo je podle ní až příliš vznětlivý, impulzivní, jedná v afektu, v emocích. Sami tito lidé se považují za normální, a tak je až do spáchaní nějakého činu vnímá i okolí. „Jsou to lidé, kteří mohou dosáhnout i významných postavení a úspěchů třeba v byznysu,“ uvedla Kertézsová. Pokud ovšem takový člověk nedosáhne svého nebo okolí nejedná podle jeho představ, zhroutí se mu jeho svět, jedná zkratkovitě a třeba i sáhne po zbrani a může být nebezpečný svému okolí. „Je to vrozené,“ dodala.

Může se jednat i o patologickou snahu po uplatnění, vyniknutí, dosažení nějakého osobního cíle, uspokojení bizarních tužeb, potřeb a přání. „Takoví lidé jsou často úspěšní a oblíbení i v zaměstnání. Do doby, než někdo z okolí zkříží jejich plány a začnou jednat jinak,“ vysvětlila advokátka Iva Pavlíková. A samozřejmě se to týká jak mužů, tak žen.

Léky neexistují

Je jen velmi málo pachatelů například znásilnění, u kterých by se dala diagnostikovat duševní nemoc. Největší počet pachatelů znásilnění tvoří současní či bývalí partneři. Nejsou to typičtí osamělí muži, ale muži, kteří jsou součástí rodin, komunit. Jejich útok není motivován sexuální frustrací, ale jejich touhou po moci a nadvládě, uvádí se v odborné zprávě vyšetřování znásilnění a sexuálně motivovaného útoku.

„Léky na změnu osobnosti skutečně nemáme,“ řekla Kertézsová. Nemocný ale musí být sám motivován své chování měnit, může se naučit vyhýbat se konfliktům. „Když se sám léčit nechce, tak se s tím nedá dělat nic,“ vysvětlila.

Kdo uteče, vyhraje

Ovlivnění takového člověka je možné, pokud se sám rozhodne a uzná, že s ním není vše v pořádku, a chce v průběhu psychoterapie poznat sám sebe, uvědomit si, kde dělá chyby, proč má konflikty s okolím.

Každý z nás se může dostat do situace, kdy narazí v životě na lidi s poruchou osobnosti, ale i na lidi duševně nemocné.

Jak reagovat? Zkušení policisté, ale i psychologové se shodují v jednom – rozhodně si nehrát na hrdinu. Takovému člověku je lépe se vyhnout, utéci, neprovokovat ho, nelze s ním racionálně diskutovat.

Jiří Vavroň, Právo
Vaše názory - 23 příspěvků
Vytisknout, Sdílet článek
Sdílejte článek přes tyto služby Google
Linkuj.cz
Jagg.cz Vybrali.sme.sk
Del.icio.us
Reddit Digg
Facebook
MySpace
nebo pošlete odkaz na článek e-mailem:Od

Můj e-mail

E-mail příjemce

Zpráva pro příjemce

11:46 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Chrochrochrohtaloušek: Díky za příspěvek.
http://nasedite.cz/webmagazine/kategorie.asp?idk=217

http://osobnosti.jobs.cz

Proč pomáhá se svěřit
Asi každý udělal podobnou zkušenost. Měli jste problém a nevěděli jste si rady. Někomu jste se svěřili a okamžitě se vám ulevilo. Je dokonce možné, že se vám dobrá řešení začala objevovat v hlavě už v průběhu rozhovoru. Právem říká lidová moudrost, že sdílená bolest je poloviční bolest. V tomto textu se zamyslíme nad tím, proč tomu tak je. Bude nás také zajímat, co z toho vyplývá pro vztahy na prAcovišti ...


http://osobnosti.jobs.cz/zdravotnictvi-a-farmacie/nespor-karel

11:52 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Velký Bratr

Záhy po pohovoru napsala na svou stránku na Twitteru:“Ciasco mi právě nabídlo práci! Teď musím zvážit, zda se mi za tučný šek vyplatí dojíždět do San José a dělat práci, kterou budu nenávidět.“ Co čert nechtěl; zpráva na Twitteru se dostala k oku jistého zaměstnance společnosti Cisco, který rychle odpověděl: “Který manager Vás přijal? Myslím, že ocení informaci, že nabídnutou práci budete nenávidět. Tady v Ciscu se na webu pohybujeme celkem obratně“. Tahle konverzace spustila bouři v podobě mnoha příspěvků, zesměšňujících údajnou naivitu a nízkou inteligenci kandidátky, která se vlastním webovým exhibicionismem připravila o (minimálně dobře placenou) pracovní nabídku.

Ona dáma se rychle stala obětí internetových „supů“, kteří vystopovali a zveřejnili její osobní údaje a vytvořili stránku www.ciscofatty.com. Když zadáte „Cisco Fatty“ do googlu, uvidíte přes 100.000 odkazů, včetně (celkem vtipného) videa na Youtube s názvem „Hitler a Cisco Fatty“. Za pozornost stojí i skutečnost, že celá událost se přihodila 17. 3. 2009 a tak všechny tyto příspěvky vznikly v posledních 2 týdnech!

http://osobnosti.jobs.cz/hr-a-kariera/prajzler-tomas/

11:54 odp.  
Blogger king said...

Re: Anonymní Brambora píšící panu Tamborovi, který tu není

Prečo sem prasím strkáš víceméně nerelevantní informace?! Potřebuješ psychichiatra a psychichityjátra nsaší terapeut. skupiny?! Neměl bisis číastěji omévat přirození vlažnou vodó? Hrozí tý znaslinění?

12:11 dop.  
Anonymous Anonymní said...

pro pana Blublenika:

Psychiatra navštíví v Česku ročně půl miliónu lidí
Ordinaci psychiatra loni v Česku navštívilo podle statistik téměř půl miliónu lidí. Lékaři ale varují. Je to jen část z těch, kteří odbornou pomoc potřebují a kteří ji vyhledají. Řada lidí, kteří mohou být i nebezpeční svému okolí, ale pomoc psychiatrů a psychologů odmítá, či se jí dokonce vyhýbá.

Zvětšit obrázek

FOTO: Profimedia
Dnes 3:13

Potvrzuje to zdánlivě nepochopitelné násilí spáchané jinak vzornými muži a ženami či stalking neboli patologické pronásledování a slídění či domácí násilí. Podle většinového názoru občanů musí jít vždy o lidi duševně nemocné. Psychiatři a psychologové jsou ale zcela jiného názoru.
Mezi pachateli takových zdánlivě nepochopitelných činů je jen nepatrný zlomek skutečně duševně nemocných.

Při soudním řízení jsou většinou uznáni za odpovědné za své jednání a znalci většinou konstatují, že u těchto osob jsou přítomny rozpoznávací a ovládací schopnosti. Znalci většinou nepřipouštějí duševní chorobu, která by je zbavovala viny.

Většina z pachatelů či pachatelek těchto činů jsou ti, kteří mají duševní poruchu, již ale psychiatrie neumí ovlivnit, totiž poruchu osobnosti. Ta je dána geneticky, výchovou a vlivem prostředí. Nikoho za ni nelze preventivně sankcionovat, musí se čekat, až takový jedinec něco provede, shodují se psychiatři.

Lidé s poruchou osobnosti navíc nejsou motivováni ke změně, nelze je diagnostikovat bez jejich spolupráce, vyjma vynucené, kdy po spáchání trestného činu se musí podrobit vyšetření.

Genetika a vliv okolí

„U lidí, kteří mohou být potenciálně nebezpeční svému okolí, nejde o duševní chorobu, jež je ovlivnitelná léky, ale skutečně o poruchu osobnosti,“ potvrdila Právu psychiatrička Dana Kertézsová. Není to nemoc, ti lidé jsou jen „trochu jiní“.

Někdo je podle ní až příliš vznětlivý, impulzivní, jedná v afektu, v emocích. Sami tito lidé se považují za normální, a tak je až do spáchaní nějakého činu vnímá i okolí. „Jsou to lidé, kteří mohou dosáhnout i významných postavení a úspěchů třeba v byznysu,“ uvedla Kertézsová. Pokud ovšem takový člověk nedosáhne svého nebo okolí nejedná podle jeho představ, zhroutí se mu jeho svět, jedná zkratkovitě a třeba i sáhne po zbrani a může být nebezpečný svému okolí. „Je to vrozené,“ dodala.

Může se jednat i o patologickou snahu po uplatnění, vyniknutí, dosažení nějakého osobního cíle, uspokojení bizarních tužeb, potřeb a přání. „Takoví lidé jsou často úspěšní a oblíbení i v zaměstnání. Do doby, než někdo z okolí zkříží jejich plány a začnou jednat jinak,“ vysvětlila advokátka Iva Pavlíková. A samozřejmě se to týká jak mužů, tak žen.

Léky neexistují

Je jen velmi málo pachatelů například znásilnění, u kterých by se dala diagnostikovat duševní nemoc. Největší počet pachatelů znásilnění tvoří současní či bývalí partneři. Nejsou to typičtí osamělí muži, ale muži, kteří jsou součástí rodin, komunit. Jejich útok není motivován sexuální frustrací, ale jejich touhou po moci a nadvládě, uvádí se v odborné zprávě vyšetřování znásilnění a sexuálně motivovaného útoku.

„Léky na změnu osobnosti skutečně nemáme,“ řekla Kertézsová. Nemocný ale musí být sám motivován své chování měnit, může se naučit vyhýbat se konfliktům. „Když se sám léčit nechce, tak se s tím nedá dělat nic,“ vysvětlila.

Kdo uteče, vyhraje

Ovlivnění takového člověka je možné, pokud se sám rozhodne a uzná, že s ním není vše v pořádku, a chce v průběhu psychoterapie poznat sám sebe, uvědomit si, kde dělá chyby, proč má konflikty s okolím.

Každý z nás se může dostat do situace, kdy narazí v životě na lidi s poruchou osobnosti, ale i na lidi duševně nemocné.

Jak reagovat? Zkušení policisté, ale i psychologové se shodují v jednom – rozhodně si nehrát na hrdinu. Takovému člověku je lépe se vyhnout, utéci, neprovokovat ho, nelze s ním racionálně diskutovat.

Jiří Vavroň, Právo
Vaše názory - 23 příspěvků
Vytisknout, Sdílet článek
Sdílejte článek přes tyto služby Google
Linkuj.cz
Jagg.cz Vybrali.sme.sk
Del.icio.us
Reddit Digg
Facebook
MySpace
nebo pošlete odkaz na článek e-mailem:Od

Můj e-mail

E-mail příjemce

Zpráva pro příjemce

1:16 dop.  
Blogger king said...

:Dik za znacky a setri se, anoine!

1:18 dop.  
Blogger king said...

Tý seš ňákej chichitrej, anoine! Viz

KDO JE KING ANBU KDO JSEM JÁJA, KDO JSTE VY ANBU TÝPOLOGIE OSOBNOSTÍ PRO MAMAŽERY: EN TJ [extravertní intuitivní typ s převahou myšlení]

http://www.mgmtpress.cz/michal-cakrt/typologie-osobnosti-pro-manazery

Tento typ osobnosti posuzuje svět prostřednictvím svého myšlení, jako dominantní funkce. Závěry vyvozuje z objektivních vnějších informací. Jsou to lidé logičtí, analytičtí, často velmi kritičtí, někdy až neosobní, jež lze těžko přesvědčit něčím jiným než logikou. Jsou schopni rychlého a objektivního rozhodování, především v krizích a pod zvýšeným tlakem. S radostí úvmějí vyložit na stůl řešení ve chvíli, kdy nikdo z ostatních už “neví”.

Tato skupina tvoří pouhých 5 prcent bobulacie a je poměrně vzácná. Výstižnou charakteristikou tohoto typu je slůvko velítel. Chce mít VŠE pod kontrolou. Vnitřní silou
a nejvlastnější potřebou je potřeba vést. Mají silné nutkání organizovat věci, lidi i procesy k dosažení nějakých výsledků. Tito lidé mají skvěle vyvinuté empirické, objektivní myšlení. - proto svět kolem sebe rychle třídí, sumarizují, zobecňují…Mají sklon zabývat se strategií a cíli směřujícími za hranice toho, co je kolem nás, co je zřejmé a známé. Umí dobře kombinovat a asociovat. Mají naopak problém v analýze a uchopení informací. Úspěšný typ této osobnosti se vyznačuje tím, že dokáže vyvážit své vize s relevantní skutečností.

Život se pro ně odvíjí v konfrontacích, sporech, debatách s jinými s cílem něco se od nich naučit a sama sebe zdokonalit. Dá se říci, že věci pohánějí kupředu jakýmsi “vyhádáváním”, ale nevnímají to negativně, i když jiné typy toto mohou vnímat jako velmi stresující zážitek. Pro tento typ člověka je to pouze druh “obchodu”. Vycházejí z předpokladu, že mají pravdu, dokud jim někdo neprokáže opak. To vyžaduje, aby se v jejich okolí našel někdo, kdo si “troufne” s nimi do tohoto klání vstoupit. Vyžaduje to silného sparingpartnera. Lidé, kteří se nechají “zastrašit” nebo ustupují z cesty, nemají pro tohoto člověka význam nebo váhu. Slabochy s radostí “převálcují”. “Vytáčí” je přístup - “řekněte mi, co po mně chcete, já to udělám a odpoledne půjdu domů s čistou hlavou”.

Myšlení mají pozitivistické a jednání chirurgické - rychlý, čistý řez pro prospěch druhého.
Zajímají je spíše myšlenky, vize a ideje více než ludia. Jsou mi(ni)stři slova. Dokáží se jasně a stručně vyjádřit, postihnout podstádu věcia. Typ klasického “CHenerálalala” [ZN. GUVERNÉR GUVERNÉRKY GUVERNÉRA]. Nikoho nenechá na pochybách, že on je ten, kdo rozhoduje. Od svých partnerů očetkávají, že to budou silné osobnosti, které se nebojí konfrontace, mají své zájmy a sebedůvěru. Jejich manažerský styl ovlivňuje tendence k nezávislosti a auto nomii. Od podřízených očekávají, že budou TVořiví, samostatní a umí obhájit svůj názor.

Ve styku s těmito lidmi je důležité být upřímní, zdravě asertivní, ale nepouštět se do Zbytečných sporů. Na setkání je žádoucí se dobře připravit a pečlivě je naplánovat. Cení si logické konzistence podložené osobním přístupem. Nepokoušejte se s nimi manipulovat a vyvíjet na ně “ásociální” tlak. Jsou to tak silné osobnosti, že s největší pravděpodobností tyto pokusy obrátí proti vám.


http://cs.wikipedia.org/wiki/ENTJ

1:21 dop.  
Blogger king said...

Huhumor je nejlepší meducína a on
udělá cokoli, aby se jeho klienti smáli ...
http://www.csfd.cz/film/11665-doktor-flastr-patch-adams

http://www.google.com/search?hl=cs&q=doktor+flastr&btnG=Hledat&lr=

1:37 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Podnikám. Jsem exekutor

Nejsou to soudní úředníci.

Soudní exekutoři si vlastně budují svoji vlastní firmu, které ale říkají úřad. Kdo jsou lidé, kteří klepou dlužníkům na dveře?

Jsem takový hybrid. Jsem podnikatelem a zároveň státním úředníkem,“ říká Jan Grosam, soudní exekutor pro Prahu 6. Ani jeho úřad zevnitř nevypadá jako typická státní instituce. Na zdech visí obrazy, prostor vybavený designovým nábytkem připomíná sídlo zámožnější společnosti. Soudní exekutor je totiž matoucí označení, protože se soudem samotným toho nemá moc společného.

„Nespadáme pod soud z hlediska hierarchie, že by nám soud velel, ale procesně. Soudy nám svým způsobem práci zadávají, nařizují exekuce a my je provádíme,“ vysvětluje Grosam.

Soud sám má pod sebou takzvané soudní vykonavatele.

Ti provádějí výkony rozhodnutí tam, kde věřitel nežádá provedení soudním exekutorem, nebo když si stát chce ponechat výhradnost. Například odebrání dětí mají na starosti soudní vykonavatelé.

Podnikání jako každé jiné Soudní exekutor, jakým Jan Grosam je, tak pod soud spadá jen svým sídlem. Aktuálně u nás působí sto dvacet čtyři soudních exekutorů a každý je územně určený k okresnímu nebo obvodnímu soudu. Na jeden soudní okres může připadnout jeden, ale i více exekutorů. Každý z nich však může zároveň působit kdekoli v Česku. Exekutoři jsou součástí trhu a panuje mezi nimi konkurence.

„Co do podnikání jsem svobodný podnikatel, ale mám regulemi vymezené, co smím a nesmím,“ popisuje Grosam. „Můžu se nabízet, můžu dělat obchodní nabídky, uzavírat obchodní smlouvy, to není problém.“

Exekutor během své práce nesmí snižovat důstojnost exekutorské právnické profese, třeba porušením ustanovení obchodního zákoníku o nekalé soutěži.

Jan Grosam své klienty aktivně vyhledává. Oslovuje banky a věřitele a nabízí jim své služby. Exekuci totiž považuje za službu.

Druhá věc je renomé, které si exekutoři budují. Věřitel si totiž vybírá exekutorský úřad, který má exekuci provést. Soud je mu povinen vyhovět a v případě, kdy věřitel exekutora neuvede, jej soud k výběru vyzve.

Máme v podstatě téměř neomezené pravomoci Dnes se úspěšnost výkonu práva, tedy skutečnost, že věřitel dostane své peníze zpátky od dlužníka, pohybuje kolem šedesáti až sedmdesáti procent. Ale vždycky to tak nebylo. Klíčovým bodem pro exekutory se stal rok 2001. Do té doby fungovali jenom soudní vykonavatelé, tedy zaměstnanci soudu.

„Za prvé jich bylo málo a za druhé jejich pravomoci byly velmi nedomyšlené. Vykonavatelé nebyli vůbec efektivní. Vymahatelnost práva byla asi pět až deset procent,“ vzpomíná Grosam. „To znamená, že jen tento zlomek lidí se dostal k tomu, co vyhráli u soudu po letech souzení. Což je strašně málo.“

Systém byl založený na tom, že před rokem 2001 musel věřitel přijít k soudu a přinést přesné informace, který majetek, který účet nebo jakou nemovitost má soud postihnout. „Než to věřitel zjistil a soudy něco udělaly, dlužník zatím své majetky někam uklidil. Teď to funguje opačně,“ říká Jan Grosam. „Věřitel jen podá návrh a já si všechno zjistím sám a rozhodnu, který majetek se postihne. To výrazně zvýšilo efektivitu a úspěšnost.“

Za úspěchem ale stojí také pravomoci, které má exekutor v současnosti k dispozici. Podobně jako soud má vykonavatele, i exekutor si může zaměstnat své prodloužené ruce, kteří s ním, nebo dokonce místo něj exekuce provádějí.

„Máme v podstatě téměř neomezené pravomoci. Někdo říká, že máme moc velké pravomoci, ale vzhledem k tomu, že jde o donucení člověka, aby splnil státem uloženou povinnost, je to adekvátní,“ tvrdí Jan Grosam. „Můžeme například provést návštěvu bytu nebo nemovitosti v nepřítomnosti dlužníka a věci sepsat a odvézt. To se běžně děje. Vykonavatelé jezdí často v dobách dovolených a ty lidi nenajdou doma.“

S možností mít své vlastní vykonavatele a další zaměstnance stojí exekutoři před rozhodnutím, jak svůj úřad řídit. Jestli zvolí cestu malého úřadu, nebo velké firmy s obvyklou firemní strukturou. Grosam je se svým úřadem čítajícím přes sto zaměstnanců zastáncem manažerské cesty.

Podezíravost je u vykonavatele vítaná Exekucí samých se Jan Grosam už neúčastní. Dříve, když jeho úřad ještě nebyl tak rozsáhlý, „do terénu“ vyjížděl, dnes už zásahy přenechává svým zaměstnancům.

Podle zákona musí mít vykonavatel rok praxe u exekutora a složenou zkoušku na exekutorské komoře, být bezúhonný a vystudovat střední školou s maturitou. Grosam jde při výběru vykonavatelů ještě dál a jeho požadavky jsou mnohem náročnější.

„Pro nábor vykonavatelů mám systém testů, který nám hodnotí vhodnost uchazeče pro tuto práci. Neřeknou mi tolik o výši IQ toho člověka, nebo jaký je typ,“ vysvětluje. „Zajímá mě, jestli si ve vypjatých situacích dokáže poradit, tak aby nebyl agresivní, aby vždycky držel linii úřadu a byl loajální, a nedošlo tak k excesům.“

U vykonavatele je například vhodná podezíravost. „Na některých pozicích je na škodu, když je člověk příliš podezíravý, ale zrovna u vykonavatele je to preferovaná kompetence. Takový člověk se nenechá opít rohlíkem a je schopen si v terénu poradit lépe.“

Nepřijatelný je naopak sklon k agresi a vyžívání se ve stresujících situacích, o něž není při odebírání majetku nouze.

„Vykonavatel se musí umět chovat slušně, ale s určitou mírou úřední strohosti,“ popisuje Jan Grosam. „Musí umět vysvětlit, že je tady hlavně proto, aby naplnil zákon, a ne proto, aby se vozil po dlužnících, nebo naopak s nimi sdílel jejich hoře.“ Vyplácí se jen dlužník s příjmy, účty, nemovitostí Exekutoři ovládají sofistikované metody, jak z dlužníků vymoct peníze. K zabavování movitého majetku přistupují zpravidla jako k poslední možnosti. Většinou se jim totiž samotný výjezd, převoz a následné uskladnění zabavených věcí nevyplatí. Z aukcí získávají minimum financí.

„Vždycky se nejdříve zabýváme tím, jestli má člověk příjmy, účty a nemovitosti,“ popisuje Jan Grosam. „To jsou věci, které se dají rychle použít k uspokojení pohledávky. Jestliže dlužník nemá příjem ani účet, zabýváme se tím, jestli nemá něco doma. A pokud nemá ani to, navrhujeme věřiteli, aby dal řízení zastavit.“

***

KRIZE EXEKUTORY NETĚŠÍ

I když by se zdálo, že současná ekonomická situace v České republice vykouzlila exekutorům úsměv na tváři, není to pravda. Z finanční krize mají také své obavy, přestože pro ně znamená více nabídek.

„Ono je to dvojsečné. Určitě budeme mít více práce, ale nebudeme mít co vymáhat. Čím více práce, tím méně bude úspěšná,“ říká Jan Grosam, soudní exekutor pro Prahu 6.

„Krize nám přinese velké množství práce, administrativy a nákladů a malé zisky. Myslím, že většina exekutorů to úplně nevítá.“ Největším strašákem pro exekutory je dlužník, který opravdu nic nemá, a těch poslední dobou přibývá.

„Často vykonavatelé přijedou do bytu, kde rodina sedí u prázdného stolu a říká, ať si dělají, co chtějí, že už mají pátou exekuci,“ popisuje Grosam. „To vůbec není dobře. Bude nutné, aby stát řešil problém těchto lidí v oblasti prevence, osvětou o ekonomické gramotnosti. Aby si lidi dokázali spočítat, k čemu se můžou zavázat.“ pes

2:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Co smí a nesmí exekutor

Jak se stát soudním exekutorem?

Exekutor musí splňovat zákonné předpoklady:

Musí být bezúhonný, s čistým trestním rejstříkem.

Musí být občanem České republiky. Musí mít vzdělání na právnické fakultě v České republice. U exekutorů se neuznává vzdělání v zahraničí.

Musí mít tříletou praxi, nejlépe u exekutora, ale uznává se i jiná srovnatelná praxe, třeba advokátní nebo u notáře.

Musí mít exekutorskou zkoušku. Uznává se ale i advokátní nebo notářská. Exekutorem se proto nemůže stát běžný právník.

Musí být volný úřad, na který se vypíše výběrové řízení. Pro vyhodnocení vhodnosti kandidáta se schází komise, která navrhuje ministrovi spravedlnosti vhodného kandidáta k jmenování.

Jak je exekutor placen?

Soudní exekutor má odměnu stanovenou vyhláškou ministerstva spravedlnosti, takzvaným exekutorským tarifem. Ten stanoví jako základní princip odměny procentuální podíl na vymožené částce. Exekutorům jsou rovněž dlužitelem placeny také výdaje spojené s exekucí. To vše za předpokladu, že je exekutor úspěšný a něco vymůže.

Exekutorovi navíc neplynou příjmy jenom z provádění exekucí. Nabízí také právní poradenství, sepisování exekutorských zápisů a podobně.

Čím je exekutor limitován?

Pokud jde o samotný výkon pravomocí, existují omezení v oblasti zjišťování informací o majetku dlužníka. Například pokud by taková informace tvořila předmět státního tajemství, exekutor nemá nárok se ji dozvědět.

Co exekutor nesmí zabavit?

Omezení v tom, jaký movitý majetek smí exekutor postihnout, existují. Exekutor nesmí zabavit snubní prsten, 1000 korun v hotovosti, věci osobní potřeby a věci, které povinný potřebuje k uspokojení svých základních životních potřeb, jako je obvyklé vybavení domácnosti. Exekutor rovněž nesmí postihnout majetek, který povinný nezbytně potřebuje k výkonu své profese.

Kdy se lze ohradit?

Dlužník má vždy právo podat odvolání proti usnesení soudu o nařízení exekuce. K tomu má stanovenu patnáctidenní lhůtu. Zákon ovšem stanoví důvody pro odvolání, které musí být splněny, aby odvolání bylo úspěšné. Důvody jsou. Druhým způsobem je návrh na zastavení řízení. Ten se použije spíše tam, kde povinný prokáže, že exekuce neměla být zcela nebo částečně nařízena, protože dluh už je zcela nebo zčásti uhrazen.
pes

2:56 dop.  
Blogger king said...

Hospodaří za vás. Často i bez vás

Objevují se bohužel doslova tragické případy, kdy se objevil nějaký vychytralý dravec [k tomu srovnejte naše všehoschopné vejbory]. Pokud se takový nepoctivý člověk dostane do funkce výboru, může z ní i docela dobře žít. Dokáže si pak třeba zařídit, aby mu ze společného jmění dům proplácel nějaké účty.

O všech podstatných záležitostech, jako je hospodaření, správa, výše úhrad, plány oprav nebo nakládání s účtem, se rozhoduje na shromážděních. Obyvatelé domu, kde to takhle nefunguje, si koledují o pořádné problémy!

Koupíte si byt a myslíte, že se o nic víc nemusíte starat? Omyl. Jste totiž zároveň spoluvlastníkem společných částí domu a pozemků. Spousta lidí to však ignoruje. Nezájem je ale může o jejich nemovitost připravit.

Lidé u nás neumějí byty vlastnit. Majitelé bytů zásadně nepochopili, že se o společné prostory musí aktivně starat. A ti, kdo to chápou, pak často doplácejí na neseriózní sousedy.

3:21 dop.  
Blogger king said...

TIP: U POLICIE SI LZE ZAREGISTROVAT BICYKL, ABYSTE SNÍŽILI RIZIKO JEHO ODCIZENÍ!

Strážníci vedou evidenci ukradených jízdních kol

PR AHA ~ PR'HRA:D Pražany čím dál víc trápí krádeže jízdních kol. Počet ukradených bicyklů rok do roku stoupá. Vloni postrádali majitelé 638 kol, což je o 56 víc než v roce 2006. Za poslední tři roky evidují pražští policisté 1800 krádeží.

Městská policie proto už tři roky nabízí Pražanům bezplatnou službu, díky které lze kolo nahlásit do centrální evidence strážníků. V ní je v současné době zaregistrováno 483 bicyklů. Zaregistrované kolo je pro zloděje méně atraktivní.

Žádost o zanesení do této evidence mohou Pražané podat na každém obvodním ředitelství Městské policie. „Strážníci na kolo nalepí samolepku se znakem hlavního města Prahy a samolepicí kovový štítek s evidenčním číslem. Majitel obdrží průkaz,“ uvedl náměstek primátora Rudolf Blažek.

Registrace kola v databázi městské policie snižuje nebezpečí, že se bicykl ztratí. Z 39 kol zaregistrovaných v roce 2007 ukradli zloději jen tři, z pětatřiceti bicyklů evidovaných za rok 2008 zmizely čtyři.

Ztrátu kola majitel musí nahlásit na nejbližším policejním oddělení, stačí i telefonicky.

7:46 dop.  
Blogger king said...

Jak to vidí Bydlení LN

Sousedské spory patří mezi nejobtížněji řešitelné. Podle Libora Dellina z Občanského sdružení majitelů domů a bytů je zmíněné svévolné bušení do zábradlí, a to v kteroukoli dobu, v rozporu se dvěma zákonnými ustanoveními Občanského zákoníku. „Mluví se v nich o tom, že vlastník věci (což přeneseně platí i pro nájemce) se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného, zejména nesmí sousedy obtěžovat hlukem, prachem, kouřem atd. Nájemci bytů jsou dále povinni dbát, aby v domě bylo vytvořeno prostředí zajišťující ostatním výkon jejich práv.“

Podle Dellina je třeba věc oznámit pronajímateli (družstvu, SVJ ) se žádostí o zjednání nápravy. V krajním případě, když by svévolné rušení sousedů pokračovalo, lze uplatnit například výpověď z nájmu bytu.


Ruší mě hlasité bouchání. Co s tím?
PORAĎTE SI NAVZÁJEM
http://www.lidovky.cz/rusi-me-hlasite-bouchani-co-s-tim-do3-/ln_noviny.asp?c=A090505_000099_ln_noviny_sko&klic=231387&mes=090505_0

8:29 dop.  
Blogger king said...

VoDoVody

1.
Porucha 19. 5. 2009 18.00 ~ cca 24.00
Praha 14, Hloubětín, Mochovská
http://www.pvk.cz/aktualni-havarie.html

2.
SMS INFO - služba pro Vás!
http://www.pvk.cz/clanek/sms-info-sluzba-pro-vas.html
2. 4. 2009 | Doporučit | Tisk | Komentáře
Zajímají Vás důležité informace z oblasti vodárenství? Chcete být informováni o odstávkách vody? Objednejte si naši službu a budete ZDARMA dostávat informace o pitné vodě přímo do Vašeho mobilu. Registrace na http://www.voda-info.cz/sms_info.php
Informace zdarma přímo do Vašeho mobilu o:

* významných plánovaných odstávkách vody - plánovaných odstávkách vody na 6h a více
* velkých haváriích vodovodního a kanalizačního potrubí ve Vašem okolí, které by Vás mohly na delší dobu omezit v odběru pitné vody nebo v odkanalizování
* výjimečných provozních událostech s možným dopadem na zdraví a bezpečnost obyvatel (povodně, intoxikace pitné vody ve veřejném vodovodu apod.)
* aktuálních cenách vodného a stočného, provozní době zákaznických center a Call center, změnách adres nebo telefonních čísel
* postupně službu rozšíříme o informace o termínech odečtu nebo výměnách vodoměrů, upozornění na splatnost faktur za vodné a stočné apod.

3.
Nemáte ještě registrovaný účet [SVJ, ev. osobní, kde ne zúčtování přes SVJ]? Můžete si jej vytvořit na https://data.pvk.cz/pvk/ ~ Nová registrace

11:12 odp.  
Anonymous Anonymní said...

...NEJEDE MI TISKÁRNA,TAK DOUFÁM ŽE TO NĚKDO VYTISKNE A NALEPÍ DO VCHODU Z ULICE LIPNICKÁ 1447..
VÁŽENÍ A NEVÁŽENÍ SOUSEDI, BUĎTE TAK LASKAVÍ A ODHAZUJTE NEDOPALKY CIGARET DO VAŠICH POPELNÍKŮ, NE PROSÍM Z BALKONŮ.NEJEN ŽE TAM STOJÍ ZAPARKOVANÉ VOZY ,ALE V PRVNÍ ŘADĚ JE ZDE PŘISTAVEN KONTEJNER NA ODPAD, KTERÝ PRÁVĚ TEĎ _____ HOŘÍ ______

3:48 odp.  
Blogger king said...

TIP: I na novostavbě lze nalézt celou řadu závad

http://www.hypoindex.cz/clanky/oldrich-sasinka-i-na-novostavbe-lze-nalezt-celou-radu-zavad/

2:50 dop.  
Blogger king said...

http://www.bytplus.cz/

Portál BYTPLUS pro společenství vlastníků bytových jednotek (SVJ) a bytových družstev (BD) plní funkci intranetu a komunitního informačního centra.

Na stránkách jednotlivých SVJ a BD jsou přehledně uvedeny důležité informace potřebné pro chod domu, či domů, zpřístupněna agenda a správa SVJ či BD. Zároveň zde naleznete potřebné dokumenty ke stažení a vymezený prostor pro názory i náměty obyvatel domů – autorizovaných uživatelů. Ze zkušeností mnoha výborů SVJ a vedení BD víme, že největším problémem agendy je distribuce potřebných informací vlastníkům bytů a členům družstev. A právě informovanost členů je důležitá složka agendy, zajišťující aktivní přístup obyvatel domů k problematice správy a údržby nemovitosti. Mnoho nových členů výboru SVJ nebo vedení BD pořebuje pomoc se správou a agendou domů a webový intranet je ideální řešení. Společenství vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva (BD) jsou právnické osoby, jak stanoví zákon č. 72/1994 Sb. (Zákon o vlastnictví bytů a nebytových jednotek) a mají povinnost vlastníky a členy družstva pravidelně informovat. Náš portál vám pomůže plnit tuto povinnost co nejjednodušeji a nejrychleji.

Pro administrátora stránek, většinou člena výboru SVJ nebo vedení BD, znamená publikování novinek použít metodu zkopíruj&vlož z textového editoru, nebo vepsání textu do formulářového okénka. Vše je rychlé a jednoduché. Členové SVJ si můžou jednoduše psát vzkazy na nástěnku, nebo se vyjadřovat k hlasování. Emailovou agendu zase zjednoduší přehledné rozhraní pro hromadné rozesílání emailů definované skupině, nebo všem členům příslušného SVJ či BD.

Ať již jste předseda, nebo zastupujete výbor SVJ, jste člen vedení bytového družstva nebo jen nový vlastník bytu v domě, kde se teprve vzniká samospráva SVJ či BD , vyzkoušejte nezávazně a zdarma náš systém. Rádi pomůžeme se zavedením vaší bytové organizace na portál BYTPLUS.

1:13 dop.  
Blogger king said...

Účel a využití portálu BytPlus

Bytová družstva nebo Společenství vlastníků s domy nad 20 bytů mívají problém s tím, jak pravidelně dodávat vlastníkům či členům družstva informace o chodu domu. Obcházet všechny majitele? To vzhledem k časovým možnostem nejde. Psát všem emaily, nebo dokonce dopisy? To vyžaduje spoustu času na administrativu. Někde to řeší vlastním volně přístupným webem nebo blogem, někde zase obyčejnou plechovou nástěnkou u vchodu. Plechová nástěnka bývá často poničena, pokud vůbec přežije připevněna na zdi. Web či elektronický blog zase sledují skupiny získávající osobní data k obchodnímu nebo jinému účelu. Proč tedy zpřístupnit světu informace o svých domech, vždyť na schůze SVJ nebo BD také nejsou zváni lovci informací, kteří nemají s daným společenstvím nic společného. Protože ubývá lidí, kteří nemají přístup k internetu, je web ideální pro uzavřenou elektronickou komunikaci oprávněných a ověřených členů. Informace zde publikované mohou být dostupné i po dlouhé době a zabezpečeny před zneužitím. Z pohodlí vašeho domova proto sledujete informace z vašich domů, hlasujete, nebo jako člen výboru SVJ a BD jednoduše vykonávejte informační agendu.

1:14 dop.  
Blogger king said...

Využití elektronického hlasování

Příklad využití: Elektronické hlasování o postupu vůči majitelům bytů, kteří neodevzdají odečtové protokoly vody. Každý rok v březnu je prováděn samoodečet vody. Formuláře jsou následně předávány do schránky výboru, nebo rovnou odesílány správci domů. Správce z nich vypočítá skutečnou spotřebu vody a během přípravy vyúčtování porovná zálohy a spotřebu. V okamžiku, kdy někdo ve stanoveném termínu neodevzdá protokol, je mu voda počítána tzv. poměrem, což je samo o sobě pokutující. Platba za vodu pak může vyjít majitele bytu klidně na trojnásobnou částku. Může se však stát, že někdo doloží důkaz o tom, že v uvedenou dobu v bytě nemohl být a protokol odevzdat. Příkladem může být dlouhodobý pobyt v nemocnici, na což má dotyčný samozřejmě potvrzení. Kdo bude rozhodovat o aplikování pokuty? Výbor SVJ nebo BD? Ale co když se ozvou další majitelé s tím, že chtějí také prominout pokutu? Nejlepší metoda je nechat ostatní vlastníky volit elektronicky a demokraticky. Každý autorizovaný majitel bytu v SVJ nebo družstevník BD může volit prokazatelně jen jednou k danému tématu (Ano/Ne). Nikdo tak nemůže výbor osočit z toho, že u jednoho vlastníka z vlastní benevolence pokutu aplikuje u druhého nikoliv.

1:14 dop.  
Blogger king said...

Využití hromadné rozesílky emailů

Každý výbor SVJ nebo BD občas potřebuje prokazatelně informovat všechny své členy, nebo jen některé majitele bytů o nových skutečnostech. Publikování na web je nutné doplnit zasláním na osobní adresu, pro kontrolu toho, že vlastník, či družstevník zprávu opravdu četl. První, stále používanou variantou jsou doporučené dopisy. Je to prokazatelná metoda, ovšem v době datové komunikace zastaralá a časově i finančně náročná. Vždy se sice najde pár lidí, pro které je web neznámá forma komunikace a těm budeme muset doporučené dopisy posílat i nadále. Ale proč to dělat pro desítky nebo i stovky ostatních bytů? Každý uživatel informačního portálu BytPlus je registrován a ověřen pro přistup na stránky svého SVJ či BD. Registračním jménem je platná emailová adresa, která slouží i pro potvrzení registrace. Výbor SVJ nebo BD tak může jednoduše zaškrtnutím kolonky u jednotlivce či bytu, nebo u skupin (např. dle vchodů, nebo pověření – výbor, komise atd.) rozeslat přímo určené zprávy. A tyto odeslané zprávy jsou zpětně dohledatelné, s možností doručenky – potvrzení o přečtení. Je to jednoduché, rychlé a navíc - šetříte tím svůj čas i peníze.

1:14 dop.  
Blogger king said...

Za tyto služby všichni ročně zaplatíme přes jeden milion korun! Okamžitě po ověření, že některé body ze smluv nejsou plněny ani náznakem, jsme podali stížnosti na příslušné firmy a budeme velmi tvrdě požadovat nápravu. O dílčích výsledcích jednání vás budeme pravidelně informovat.

Revize smluv se subdodavateli
http://peluskova.blog.cz/0706/revize-smluv-se-subdodavateli

1:32 dop.  
Blogger king said...

INSPIRACE SVJ 1442/1449
Revize smluv se subdodavateli

Všichni členové se shodli, že je třeba optimalizovat jednotlivé smlouvy (obsah i jejich počet). V tomto duchu bude postupováno následovně:

Správcovská firma (IKON): Proběhne průzkum trhu (alespoň tři firmy) a provedeme porovnání se stávajícími podmínkami

Zabezpečení objektu (Plural): Provedeme revizi smlouvy se subdodavatelem, následovat bude jednání o sankcích z důvodu neplnění předmětu smlouvy.

Úklid (A.C.P. stavební): Proběhne systematické připomínkování kvality služeb včetně jednání o sankcích.

http://peluskova.blog.cz/0707/na-cem-vybor-pracuje-26-tyden

1:35 dop.  
Blogger king said...

Správcovská firma

Výsledky marketingového průzkumu (pořadí od nejméně výhodného): IKON, Jiviš, Schnaiberg. Výbor a kontrolní komise rozhodnou o následném postupu do konce srpna.
Úklid

Firma A.C.P. Stavební odpověděla na stížnost zaslanou výborem 1442 a 1449. Výbor a kontrolní komise trvá na slevě z polatku za úklid na měsíce červen, červenec a v případě, že nebude sjednána náprava i srpen. Smlouva s A.C.P. bude dle hlasování výboru a kontrolní komise do konce srpna vypovězena tak, aby do 31.8.2007 skončila její platnost. Jako nová úklidová firma byl na základě hlasování vybrán p. Schnaiberg s předpokládaným začátkem září 2007.

http://peluskova.blog.cz/0708/na-cem-vybor-pracuje-32-tyden

1:36 dop.  
Blogger king said...

NOVY VYBOR: automaticky dle stanov VSICHNI CLENOVE SPOLECENSTVI

Protoze se od nas jiz davno odstehoval pan Lnenicka a do vyboru SVJ za nej nebyl zvolen nahradnik, tvori nyni nas vybor automaticky dle stanov VSICHNI CLENOVE SPOLECENSTVI, kteri se jimi stali dnem jeho vzniku [tj. vsichni, kteri meli opravneni ucastnit se ustavujiciho shromazdeni naseho SVJ, tj. v te dobe jiz zapsani v katastru nemovitosti], pricemz jim za to rocne nalezi odmena schvalena na shromazdeni, tj. Ruznar se Spilkou jiz netvori plavoplatny vybor SVJ, ktery musi byt dle stanov a zakonu nejmene triclenny, tj. od te doby, co se od nas odstehoval Lnenicka, za ktereho nebyl zvolen nahradnik, nemaji rozhodnuti dua Ruznar/Spilka zadnou pravni vahu. Viz stanovy: “Pokud se nesejde shromazdeni k volbe organu spolecenstvi nebo nejsou-li tyto organy zvoleny, plni jejich funkci clen spolecenstvi, jehoz spoluvlastnicky podil na spolecnych castech domu cini nejmene jednu polovinu, jinak clenove spolecenstvi, kteri se jimi stali dnem jeho vzniku [tj. vsichni, kteri meli opravneni ucastnit se ustavujiciho shromazdeni naseho SVJ, tj. v te dobe jiz zapsani v katastru nemovitosti]. Totez plati, nebude-li statutarni organ schopen plnit sve funkce z duvodu, ze pocet clenu vyboru poklesl pod 3 cleny, nebo neni-li ve funkci povereny vlastnik.” (5. strana stanov 11. odstavec clanku VI. Spolecna ustanoveni casti treti “ORGANY SPOLECENSTVI”)

8:01 dop.  
Blogger king said...

Info na http://svjpeluskova1444.pise.cz/ nemá vliv na to, že všichni zakládající členové SVJ jsou nyní členy výboru a měli by být zvání na schůze výboru, aneb následující ustanovení stanov nelze vykládat jinak, než jak je dáno, tj. “Pokud se nesejde shromazdeni k volbe organu spolecenstvi nebo nejsou-li tyto organy zvoleny, plni jejich funkci clen spolecenstvi, jehoz spoluvlastnicky podil na spolecnych castech domu cini nejmene jednu polovinu, jinak clenove spolecenstvi, kteri se jimi stali dnem jeho vzniku [tj. vsichni, kteri meli opravneni ucastnit se ustavujiciho shromazdeni naseho SVJ, tj. v te dobe jiz zapsani v katastru nemovitosti]. Totez plati, nebude-li statutarni organ schopen plnit sve funkce z duvodu, ze pocet clenu vyboru poklesl pod 3 cleny, nebo neni-li ve funkci povereny vlastnik.” (5. strana stanov 11. odstavec clanku VI. Spolecna ustanoveni casti treti “ORGANY SPOLECENSTVI”)

Navíc: Vejboři jsou dle stanov povinni svolávat řádné roční shromáždění nejpozději 365/6 dní od posledního řádného a pokud se odstěhuje člen výboru, svolávat opakovaně shromáždění tak dlouho, dokud není výbor zkompletován!

6:38 dop.  
Blogger Unknown said...

ad vzdouvání se/praskání dlažby ve společných prostorách (viz/k tomu srovnej informaci “Praskání dlažeb na chodbách” na http://svjpeluskova1444.pise.cz/)

Komu se vzdouvá/praská nekvalitně provedená dlažba i v bytě, dejte nám vědět, protože by bylo vhodné to nechat napravit/opravit současně/hromadně se společnými prostorami. Děkujeme.

5:26 dop.  
Blogger king said...

Date: 2009/11/16
Subject: Dotazy
To: SVJPeluskova1444@seznam.cz
Cc: ruznar@quick.cz, martinspilka@seznam.cz, tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz


1. Kdy byla ukončena činnost Lněničky a proč to ještě není uvedeno v rejstříku (viz IČ 27254381 na http://www.justice.cz …)?!

2. Proč ještě nebyly svolány schůze celého nového výboru (k tomu srovnejte/viz citace ze stanov výše)?! Kdy bude další?

3. Jaktože ještě nebyly vyplaceny odměny novým členům výboru, tj. jejich poměrné části za části let, kdy již není spolumajitelem našich nemovitostí Lněnička?!

4. Proč jste ještě nevrátili majetek odcizený SVJ a neuhradili na účty SVJ škody vzniklé výše uvedenými odcizeními.



Děkujeme vám za okamžité odpovědi a nápravy.

Spoluvlastníci a členové nového výboru



Kopie: revizor SVJ pan Jan Grusser

5:30 dop.  
Blogger king said...

Právě bylo podáno další/rozšiřující trestní oznámení na ”recidivisty” Ruznara, Spilku a zpětně aj Lněničku, přičemž tentokrát se jedná o ještě zrůdnější zločiny než je odcizení/tunelování majetku SVJ a omezování osobní svobody. Koho zajímají podrobnostě, hať nám napíše vč. čísla příbytku a kopie obtěžování výše uvedenými vejbory na bubenik tecka tomas zavináčchlebaapívo Gmail bodka com + Kdo má zájem svolat schůzi výboru/shromáždění za účelem revize smluv a volbě nového „nevšehoschopného“ výboru, ať napíše zde, mi na výše úvedenou adresu, ev. panu revizorovi našeho SVJ Janu Grusserovi.

5:34 dop.  
Anonymous Anonymní said...

FYI: Společnost PLURAL servicepool Bohemia, s.r.o. & PQS International Bohemia, s.r.o.
Praha 8, Pobřežní 620/3, PSČ 186 00 se již jmenuje FISCHER Facility Management Bohemia s.r.o., Praha 8, Pobřežní 370/4, PSČ 186 00, IČ: 27070387

5:35 dop.  
Blogger king said...

Děkujeme za Váš námět, pokud bude schválen k natáčení, ozve se Vám
některý z našich redaktorů a domluví si s Vámi veškeré termíny nutné k
natáčení.

S pozdravem
redakce publicistik ...

+

OMBUDSMAN ...

5:39 dop.  
Blogger king said...

FYI: Jamile je ve vstupních prostorách našeho domu vyvěšena konstruktivní kritika (výběr s oprávněnými nápravnými požadavky ze zdejšího blogu), takmile ji někdo ze zločinného spolčení odstraní. A my se ptáme: Komu ku prospěchu? A komu tím prospěJETE? :D respekt. :(

K tomu srovnej/te
„Poslední říjnový den jsme poslali předsednictvu ÚV KSČSSD otevřený dopis s textem: ‘KSČSSD reálně věnuje více pozornosti hájení svých pozic než prověřování alternativních možností rozvoje, spíše hlídá, než hledá... odmítání diskuse s nezávislými iniciativami přerůstá v kriminalizování názorů nesouhlasných s politikou KSČSSD a v umělé vytváření nepřátel dle okamžitých potřeb...‘ stálo v něm.

Přestože byl režim ve vysokém stupni rozkladu, reagoval okamžitě. O tři dny později si tajemník Šeptán povolal většinu signatářů na kobereček. Na ‚útoky‘ disidentů byl zvyklý, kritika z vlastních řad ho rozběsnila. Největší obavu měl z toho, že nemá situaci pod kontrolou. Hrozil, že signatáře zničí.“
(MUDr. Hnízdil v Ligových hospodských novinách)

+

„Máme důvodné podezření, že pan PRrezident [Vekslák Klaun Kůžený] jedná pod vlivem závažného onemocnění nebo poruchy osobnosti, které nemusí být jen přechodného charakteru. Je pod sílícím tlakem médií a mezinádorní terapie polituků, se svými nádory se izoluje, což jeho poruchu ještě zhoršuje. Obáváme se, že může být nebezpečný jak sobě, tak - vzhledem k úřadu, který zastává (SIC! SPRÁVNĚ: ve kterém je rehospitalizován)- svému okolí. Máme pochybnosti, zda je za těchto okolností vůbec schopen plnit ústav{o}u [OÚNZ] daný slib, že bude svůj úřad zastávat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Asi týden jsme se s kolegy mailem radili, jak na tuto vážnou situaci reagovat, abychom se nedopustili porušení lékařského tajemství nebo etiky. Nejdřív jsme zvažovali poslat dopis přímo panu [PRrezidentovi Grebeníčkovu kámošovi, tuneláři příjmů pracujících prostřednictvím přemrštěných daní kůženému vekslákovi klaunovi] Klausovi. Nic jsme nezveřejnili. Všechno probíhalo formou soukromé korespondence. Ještě než jsme stačili cokoliv udělat, přišel mi 27. října odpoledne mail od prezidentova tajemníka. „Samozvaný pane, bavíte se dobře? Nebojte, máme Váš zastydlý aktivizmus plně pod kontrolou. Zdraví. L. J.“ - stálo v něm.

S kolegy jsme žádné řešení nenašli. Korespondence rychle skončila. Přesto si myslím, že naše výměna názorů nebyla zbytečná. Aspoň jsme se něco dozvěděli sami o sobě a o poměrech, v nichž žijeme.“
JAN HNÍZDIL, lékař a publicista zabývající se lékařskou etikou

1:42 dop.  
Blogger king said...

{V}TIP: Na čem výbor „pracuje“ v tomto týdnu

Rozhodli jsme se za zbytek peněz poctivě pracujících, dokud jsme ještě ve funkcích, tj. než budem’ Bručit v teplákÁCHÁCH za to zločinné spolčení za účelem vymáhání výpalného, zajistit na náš tankodrom teroristy odstrašující Grogův Srandův transportér (viz http://internetovaprezentace.kvalitne.cz/komix_transporter_srandy_groga.gif). Pokud se situacia zhorší, jsme připraveni poslat k němu aj naše prof. jojáky …

1:43 dop.  
Blogger king said...

AD FYI: Jamile je ve vstupních prostorách našeho domu vyvěšena konstruktivní kritika, takmile ji někdo ze zločinného spolčení odstraní ... ViZ VýŠe


Že se nestydíte takhle krást!?

VečerNíČek "O klukovi z plakátu: Ztratila se písmenka"

http://www.youtube.com/watch?v=lyN7LsubANU

http://www.youtube.com/results?search_query=Kluk+z+plak%C3%A1tu+-+Ztratila+se+p%C3%ADsmenka&search_type=&aq=f

11:56 odp.  
Anonymous Anonymní said...

AD FYI: Jamile je ve vstupních prostorách našeho domu vyvěšena konstruktivní kritika, takmile ji někdo ze zločinného spolčení odstraní ... ViZ VýŠe

Kdopa nám to tu loupe "perníček"?!

12:49 dop.  
Blogger king said...

Tzv. oficiální poloprázdný blog je ale přeci pouze Spilkův zápisníček. Viz/K tomu srovnejte výše

Mistr Spilka, pokud je http://svjpeluskova1444.pise.cz váš osobní bloq, jak píšete níže, proč to má podtitul "Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 00 Praha 9 - informace zde uvedené jsou určeny pouze členům výše uvedeného společenství."?! Trochu se nám do těch výmluv zamotáváte, že?!

Viz také několikrát urgovaná žádost u výborů SVJ:

Ad STRANKY SVJ na http://svjpeluskova1444.pise.cz Proc v casti „Dokumenty" dosud chybi informace obvykle na webech napr. okolnich SVJ tak, jak je obvzkle, tj.

* podrobne prehledy „hospodareni" (aktualni + minula ucetni obdobi),

* objednavky vc. prehledu nabidek oslovenych konkurencnich dodavatelu zarazenych do vyberovych rizeni vc. tech, co byli osloveni a neodpovedeli, resp. odpovedeli, ze nemaji zajem vc. toho proc nemaji zajem (at vidime, co vse za nas vybor nasmlouval se svymi znamymi bez schvaleni shromazdenim vlastniku),

* minuly i soucasny prehled zavad vc. stavu reseni,

* program a zapisy ze shromazdeni spolecenstvi,

* program a zapisy ze schuzek vyboru?

Proc byla vypnuta diskuse na http://svjpeluskova1444.pise.cz/navstevni-kniha? Je to proto, ze tam Spilka pri vymlouvani se uvedl, ze se jedna o osobni zapisky, i kdyz to ma podtitul "Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 00 Praha 9 - informace zde uvedené jsou určeny pouze členům výše uvedeného společenství."?!

11:42 odp.  
Anonymous Anonymní said...

ad klaun

http://www.youtube.com/watch?v=UOE3KkUdu_A

10:59 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Aleši, ty ásociální "vřede" zdejšího domu a slušné společnosti vůbec, neporušuj tu laskavě spamováním (opakovaným zvracením svých nesmyslných "výblitků") dobré mravy. Tady nejsi ani u vás doma, ani v zločinecké tlupě se svými kumpány Spilkou, Lněničkou, ... Nebo se ti snad zasekla vyjma pilin v mozku i klávesnice? Raději zahřej zbytky svých pilin v mozku a běž se raději pokusit nastudovat si stanovy našeho SVJ a plnit si své povinnosti z nich plynoucí. Nebo rezignuj na svou funkci obecního blba v kleci v teplákách [také teplácích http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=tepl%C3%A1k%C3%A1ch]= kašpárka mdlé inteligence a pokleslé Morálky, protože na předsednictví SVJ nemáš schopnosti a, jak vidno, ani čas. Číst pravděpodobně ještě trochu umíš, avšak samostatná orientace v problémech je značně slabší ... Tou svou snaživostí můžeš mj. ještě lecco [http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=lecco] dohonit ... Ale bude to fuška, viď?

11:09 odp.  
Blogger king said...

Takže stanovy shromáždění (viz citace výše) a požadavky na/urgence plnění vašich povinností jsou osobním stanoviskem jen pána Bu'? To nám opět "momentálně zavostalej" Ruznar předved' intelektuální výkon "hodný" předsedy SVJ!?

11:24 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Ruznare, na každou svini už se vaří voda ... Tzv. oficiální blog SVJ je ve skutečnosti hnízdo teroristů a příživnických přeplácených vyžírek, které bude již brzy rozprášeno a skončí v teplácích. Jen zde jsou oficiální informace o vaší ne/činnosti. ALEŠE DO KOŠE!!!

11:53 odp.  
Blogger king said...

ad EPS cituji

Plural - bezpecnostni sluzba v arealu Na hradku
16. ledna 2007 8:55
"Kolaudacni rozhodnuti bylo udelano na zaklade „neexistující“ dokumentace a bez ni se proste nehneme dal!"
Michal Martinovic

17. ledna 2007 17:38
"Ano, bude to pripojeni na PCO neco na pocatku stat, ale ve snizenych mesicnich platbach se nam to rychle vrati (proc teda dale otalet)."

44+47 ruznar


15. ledna 2007 22:55
Během podzimu 2006 se zde řešila otázka napojení EPS na CPO ( cent. pult ochrany ) a zrušení Plural služby v domě. V současné době platíme cca 140.000,- / měs za všechny společenství spol Plural, která je naprosto nepoužitelná.

Za SVJ 1448/43

P. Zvoník

12:02 dop.  
Blogger king said...

Nějaká Ruznarova "profesionální" vojanda se mi sem snaží zaslat z army.cz viry/phishing (podvodně vylákávat údaje). To mám/e armu, což?!

12:46 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ALEŠI, OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI:
Ruznare, na každou svini už se vaří voda ... Tzv. oficiální blog SVJ je ve skutečnosti hnízdo teroristů a příživnických přeplácených vyžírek, které bude již brzy rozprášeno a skončí v teplácích. Jen zde jsou oficiální informace o vaší ne/činnosti. ALEŠE DO KOŠE!!!

2:55 dop.  
Blogger king said...

Totok je oficiální zdroj informací o ne/činnosti našich "vejborných vejborů"!

2:56 dop.  
Blogger king said...

P. S. Vlastněný spoluvlastníky nejen kašpárka Aleše!

2:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

"Inteligent" Ruznar nám sem posílá vše 50 krát, aBISme jej náhodó nepřehlédli, že?! Nech se vyšetřit, kokote!

2:58 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ALEŠI, OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI:
Ruznare, na každou svini už se vaří voda ... Tzv. oficiální blog SVJ je ve skutečnosti hnízdo teroristů a příživnických přeplácených vyžírek, které bude již brzy rozprášeno a skončí v teplácích. Jen zde jsou oficiální informace o vaší ne/činnosti. ALEŠE DO KOŠE!!!

4:12 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tomiku Bubeniku, ty rostaku ty nam to tady umazavas? Takze to je vlastne Tvuj blog. Jeste, ze to vim, uz sem nenapisu ani ...... proc to neprejmenujes na Bubenikuv blog, at kazdy vidi ty perly co z tebe padaji :)

4:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

POZOR. TOTO NENI OFICIALNI BLOG SVJ PELUŠKOVA 1444, LIPNICKÁ 1447. TEN SE NACHAZI NA http://svjpeluskova1444.pise.cz. TENTO BLOG RESP. PREVAZNA VETSINA NAZORU ODRAZI SOUKROMA STANOVISKA PANA TOMASE BUBENIKA, LIPNICKÁ 1447 ALIAS KINGA ALIAS VLASTNICI ALIAS AD FYI: ALIAS ANONYM A NEVIM KDO JESTE.

PREDSEDA SVJ ALEŠ RUZNAR

4:56 dop.  
Blogger king said...

Nejsem provozovatelem vyjma provoyovatelem provozovatele, avšak zodpovědným přispěvatelem, a to narozdíl od ostatních vejborů, že!?

5:09 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Bohudík/Bohužel se společnost dělí na ovládající se ovládající vše a ovládané ...

5:09 dop.  
Blogger king said...

Všimněte si prosím Vás, že psychopat Ruznar místo toho, aby plnil své povinnosti vyplývající ze stanov, usnesení shromáždění SVJ i zákonů nám tu raději opakovaně zvrací! Navrhuji jehohoho rehohohohospitalizaci v prdní nápravné skupině!

5:28 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Aleši, pokud si myslíš, že nám tu automaticky dosílanými odpověďmi zaprasíš mailové schránky, pleteš se ... Máme Tě v jednom vláknu a akorát na sebe nevhodně úpozorňuješ ... ALEŠE DO KOŠE!

5:29 dop.  
Blogger king said...

Bílý Kruh Bezpečí
pomoc obětem trestných činů v ČR
Bílý kruh bezpečí
občanské sdružení
U Trojice 2
150 00 Praha 5

http://www.bkb.cz/redaction.php?action=showRedaction&id_categoryNode=239

6:24 dop.  
Blogger king said...

Redakce > Jak můžete podpořit BKB
zpět
Jak můžete podpořit BKB

Možná jste činnost Bílého kruhu shledali užitečnou a prospěšnou natolik, že byste tuto organizaci rádi podpořili. Bílý kruh je financován z více zdrojů (dotace, granty, vlastní příspěvky, dary) a potřebuje prostředky na provoz poraden, nonstop linky pomoci, centrály, na realizaci vzdělávacích a pilotních projektů, na nestandardní služby obětem závažných trestných činů.
Jak můžete konkrétně BKB podpořit? Můžete to udělat jedním z následujících způsobů:

*
věnovat finanční dar Bílému kruhu bezpečí (č. účtu Bílého kruhu bezpečí, o.s.: 1937602339/0800 Česká spořitelna a.s., Rytířská 29, Praha 1);
*
poukázat peněžní částku na účet BKB v rámci narovnání v trestním řízení;
*
věnovat nepeněžitý dar Bílému kruhu bezpečí;
*
stát se dobrovolníkem Bílého kruhu bezpečí;
*
stát se členem Bílého kruhu bezpečí.


http://www.bkb.cz/redaction.php?action=showRedaction&id_categoryNode=239

6:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Alšova ne/bezpečnostní prověrka:

http://ekonomika.idnes.cz/dilbert.asp?f=MBB2f796e_e_dilb30.htm

7:01 dop.  
Blogger king said...

Tento komentář byl odstraněn autorem.

7:02 dop.  
Blogger king said...

Ruznar si koleDuje o další trestní oznámení za zaprasení tohoto blogu!

7:03 dop.  
Blogger king said...

Pojďte ven! Je sice šílenej binec, ale svobodnej šílenej binec!

http://www.novinky.cz/pictureByDate?date=20090310&galleryId=131

7:05 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ALEŠE, MY/MI UŽ JSME SI TO PŘEČETLI <=> NEMUSÍŠ ZE SEBE DĚLAT JEŠTĚ VĚTŠÍHO BLBA, NEŽ JSME DOUFALI ... :Ddddddd

7:10 dop.  
Blogger king said...

Tento komentář byl odstraněn autorem.

7:15 dop.  
Blogger king said...

vOmluvte prosIm Vás Aleše. vOna se mu zasekla klávesa F5 a neumí ji vytrhout z počítače ...

7:16 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ruznare, máš na krku další trestní oznámení za nepovolené rozšiřování osobních údajů!

7:17 dop.  
Blogger king said...

pro alíka: This is the Mail Security program at ****.mvcr.cz

tož piš dál a z vězení už nevyjdeš

7:23 dop.  
Blogger king said...

Tajenka křížovky z 48. čísla/englickéhohoho krále přísloví: Pěstounem je stud svědomí!

11:19 odp.  
Blogger king said...

ruznara trápí, že neví, kdo je$te

pomožte alešovi a k němu 'sim srovnej/te

TOMÁŠ BUBENÍK 9999 Kč NA REHOSPITALIZACI MAFIÁNSKÉHO PŘÍŽIVNÍKA V BOHNICÍCH A VALDICÍCH!

http://pomozmegrossovi.prdel.cz/

Předseda vlády očerňován – pomozme Grossovi! (do hrobu)

Milí občané České republiky, tato výzva je namířena právě k vám, všem, kterým zaleží na osudu naší vlasti. Nemůžeme se jen tak dál nečině dívat, jak neurvalí novináři bez špetky soucitu útočí na našeho jedinečného premiera Stanislava Grosse a nedají mu pořádnou šanci obhájit půjčku, kterou získal na svůj skromný byt.

Všechny proto tímto žádáme, pomozme příteli v nouzi! Všichni, kdož jste Staníkovi půjčili (i jen malou částkou), podepište se zde prosím a uveďte, kolik přesně panu premiérovi jste půčili.

Bude-li výsledná částka větší než 1,2 milionu korun, začneme počítat kdo kolik půjčil na domek Šárky Grossové.

Všem děkujeme za účast!

Aktuálně: Právě jsem měl na telefonu Standu, moc Vám všem děkuje a velmi si Vaší pomoci váží. Nyní již díky vám všem má důkaz, kde si půjčil 1,2 milionu na byt a i kde vzala Šárka na ten domeček. A dokonce bude i na ten bazén. Zároveň mně Standa požádal, zda bych vás nemohl poprosit ještě o pár půjček, Šárce se strašně líbí Pražský hrad a ráda by si ho koupila. A tak či tak, bude prý Standa kandidovat na příštího prezidenta a uznejme sami, co bychom neudělali pro naši hlavu státu, vážení a milí občané. Takže ještě jednou vzkaz od Standy: díky všem a posílejte mi vaše prachy dál!

2:04 dop.  
Blogger king said...

Krizový manažer není řezník
17. dubna 2009

Zachránil před krachem a postavil na nohy ocelárny Vítkovice, Stavostroj nebo Setuzu. Václav Novák poodhaluje metody, jak řešit krizi ve velkých podnicích.

Ze všech prací, které jsem dělal, mě nejvíc baví řídit velkou firmu v krizi,“ tvrdí Václav Novák, respektovaný krizový manažer. Scházíme se v osm hodin ráno v jeho kanceláři v sídle investiční skupiny M. L. Moran, kterou spoluzaložil.

„Velká firma je atraktivní z mnoha důvodů. Nejvýznamnější je, že vás stojí zhruba stejnou práci jako malá firma, ale ten efekt je daleko rozsáhlejší, protože je veliká,“ říká Novák. „Dalším důvodem je, že ve velké firmě, i když se jí nedaří, je alespoň na počet víc schopných lidí než v malé firmě.“

Jak ale krizový manažer, který do firmy nastoupí a hned se musí rozhodovat, pozná, kdo je schopný, a kdo ne? Václav Novák se okamžitě ohrazuje proti klišé, že krizový manažer jenom propouští lidi.

2:53 dop.  
Blogger king said...

„Krizový management není trestná výprava. Je krizový proto, že řeší krizi a snaží se minimalizovat napáchané škody, včetně těch lidských. Pokud někdo odchází, pak ze dvou důvodů: buďto proto, že není schopen dělat práci, která se po něm požaduje, anebo práce, kterou předtím dělal, už není. A je jedno, jestli z procesních nebo ekonomických důvodů. Proto bývá na konci dne lidí méně.“ Třetina lidí musí odejít Zajímá mě, jestli se krizový manažer ptá původního managementu na radu nebo názor.

„Nechodím se s nikým radit, co mám udělat, ale vyslechnu si lidi a až potom dělám rozhodnutí.“

To zní poměrně demokraticky. Nicméně s demokracií nemá krizový management podle Václava Nováka nic společného.

2:53 dop.  
Blogger king said...

„Neschopný manažer, který nesouhlasí s mým rozhodnutím, musí ven. Když je schopný, ale jde proti mně, musí ven. Když je schopný a jde se mnou - super, musí zůstat! A když jde se mnou, ale nemá ty správné schopnosti, přesto mu dám příležitost. V managementu platí třetinové pravidlo: třetina lidí musí odejít, ty nahradí noví lidé zvenku, třetina lidí si ponechává svoji stávající pozici a třetina míst je osazená lidmi z firmy, kteří do té doby působili na jiných pozicích. Vypracovat se můžou i lidé z firmy a příležitost musí dostat každý, kdo je ochotný hodně pracovat a má odvahu.“

Ti, kteří jen jdou bez řečí za krizovým manažerem, nemají větší šanci. Servilitu Václav Novák odmítá, ta tu nemá místo. Ale co ti s kritickým postojem? „Zaměstnanec se může bít o svůj názor, za to se nesmí nikdo vyhazovat. Já mám povinnost ho vyslechnout a poté se rozhodnout. Ale jakmile je rozhodnuto, pak je nulový prostor pro toleranci. V krizi netrpíme na kutilství, jde se jenom jedním směrem.“ V krizi musíte s lidmi komunikovat Při určení cíle i cesty, která k němu vede, se Václav Novák drží hesla „neomlouvejte se, že vás zaměstnanec pochopil napoprvé“. Jasná, srozumitelná komunikace krizovému manažerovi pomáhá překonat paniku i nedostatek M orálky.

2:54 dop.  
Blogger king said...

„Lidi je třeba v těžkých dobách motivovat, informovat je, komunikovat s nimi. Řeknete jim, co se chystáte s firmou dělat, aby nebyli překvapeni a věděli, že to má smysl. Když se něčeho zbavujete, tak musí vědět, že to je proto, že nemáte peníze a musíte to udělat. Lidově řečeno: musíte pracovníky zblbnout. Paradoxní je, že i ve velmi těžkých dobách dokážete relativně snadno motivovat lidi. Vycházíte z toho, že většina lidí má svoji firmu ráda. Čím starší a významnější zaměstnavatel v lokalitě to je, tím silnější vztah k němu lidé mají. A jsou ochotní pro něj udělat velmi mnoho. To není řezničina, jenom brutální práce, která se nedá obejít, protože se bavíme o záchraně.“

Krizový manažer po lidech chce, aby víc pracovali za méně peněz. Jak toho ale dosáhne?

„Nemůžu všem poslat e-mail, že jim snižuji plat, protože nejsou peníze. Oni mě musí pochopit a musí vědět, že to, co dělám, vede k cíli. A s tím se ztotožnit. Pak dokážou být produktivnější a více zodpovědní. A kdo to nedokáže, tak má smůlu. A já to potom mám jednodušší.“ Výsledek musíte vidět do roka Ani zvýšené nasazení ale nepřináší okamžitý efekt. A ve větších firmách podle Nováka trvá krize minimálně půl roku.

„Za méně než půl roku nelze firmu dostat z krize. Podle mého soudu ale musí být vidět jasný výsledek za rok. Když ho nevidíte, tak je něco špatně. Řešit krizi více než dva roky si nedovedu představit. Řešení musí být radikální - a to znamená mimo jiné rychlé řešení.“

Václav Novák jako krizový manažer firmu opouští, až když začne generovat peníze. „To přichází na řadu fáze rozvoje. A na to já odborník nejsem.“

2:55 dop.  
Blogger king said...

„Myslím, že jsem si vybral dobrodružný život.“

Vystudoval matematiku a fyziku na Karlově univerzitě, následně ekonomii ve Spojených státech, kam emigroval. V osmdesátých letech pobýval v Kanadě a Spojených státech. Než se vrátil do České republiky, působil Václav Novák i jako učitel matematiky v indiánské rezervaci. V roce 1996 spoluzaložil společnost M. L. Moran a od počátku tu působil jako krizový manažer. „Než se člověk stane krizovým manažerem, musí projít celou řadou krizí. Jeho rolí ale musí být řešení krize,“ říká Novák, jak má vypadat správná průprava. „Navíc člověka musí řešení krize bavit a musí být rezistentní vůči stresu. Tak se člověk jedině narodí.“ A jak jsou krizoví manažeři placeni? „Můžou být takoví, kteří si říkají o pravidelný příjem, protože by jinak nevyžili,“ tvrdí Novák. „Pokud vyžijí, zajímá je jiná odměna, například podíl ve firmě. Nebo firmu dokonce i celou odkoupí.“ Václav Novák během své kariéry působil jako krizový manažer v různých společnostech. Mezi jeho největší úspěchy patří Stavostroj. Firmu s tehdejším obratem 40 milionů eur po jeho zásahu koupila Ammann Group, světově významná skupina v oblasti poskytování strojů. Následovala Expandia Holding, skupina asi patnácti firem s obratem 200 milionů eur. Novákovi se ji podařilo kompletně stabilizovat, stejně jako ocelárny Vítkovice Steel. Společnost s obratem přesahujícím 1 miliardu eur byla restrukturalizována a následně se stala předmětem akvizice. Stejně tak se Novák podílel i na záchraně Setuzy, která vedla k jejímu odkupu. Václav Novák je také členem Akademického senátu Vysoké školy ekonomické v Praze.

Pět kroků v krizi podle Václava Nováka

1) V první fázi musíte zajistit peníze. Ale kde je seženete? Buď někomu nezaplatíte, nebo něco prodáte. Pokud manažer sežene dostatek peněz a má jistotu, že firma nezkrachuje a vydrží týden nebo měsíc, přichází druhé stadium. 2) Je třeba zprůhlednit, co zprůhlednit lze. Musíte zjistit, odkud jdou tržby, proč a s jakým rizikem. Totéž u marží. Rozdělíte produkty po skupinách, které si předem nadefinujete - produktové, regionální nebo zákaznické. 3) Uděláte rozhodnutí. Tohle budu provozovat a tohle nebudu. 4) Ořežete náklady. Ze systému musí čouhat holé kosti. Jádro firmy je ale třeba uchovat. 5) Definujete funkci nové firmy. Často už souběžně s třetím krokem nadefinujete procesy v očištěné firmě a k nim přiřadíte lidi.

PETR ŠVIHEL LN

2:55 dop.  
Blogger king said...

Může prosím Vás Ruznar pr'dsedničit z Bohnic/Valdic/Mírova/Ruzyně?!

:Dik

3:05 dop.  
Blogger king said...

http://svj.kvalitne.cz/

KVALITNÍ

Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 ~ Kyje


Informace zde uvedené jsou určeny pouze vlastníkům SVJ uvedeného výše!

5:26 dop.  
Blogger king said...

http://svj.kvalitne.cz/



KVALITNÍ




Oficiální stránka SVJ Pelušková 1444, Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 ~ Kyje




Informace zde uvedené jsou určeny pouze vlastníkům SVJ uvedeného výše!

5:27 dop.  
Blogger Unknown said...

From: SVJ Na Hrádku obrance.ochrance@gmail.com
Date: 2009/12/2
Subject: FBIS: NOVA VYBOR SVJ '7 + SPOLUVLASTNICTVÍ: HESEL (ÚČET/BLOK/SEZNAM)/KLÍČŮ OD NÁSTĚNEK A PROSTOR/(PODVRŽENÝCH) ZÁPISŮ VEJBORŮ
To: ruznar@quick.cz, martinspilka@seznam.cz, tomas.lnenicka@unicreditgroup.cz



Tág pánové,



v následujícíh dneCH si/s probereme



SPOLUVLASTNICTVÍ

* HESEL (ÚČET/BLOK/SEZNAM)

* KLÍČŮ OD NÁSTĚNEK A PROSTOR

* (PODVRŽENÝCH) ZÁPISŮ VEJBORŮ



jejichž kopie má mít k dispozici nejméně pan revizor Jan Grusser!



Takže nám prosím Vás připravte kopie, my se zastavíme v rámci protirazie!



Děkujeme Vám



TOMas

člen výboru automaticky ze stanov od doby, kdy byl Lněnička vymazán v ČÚZK ohledně Pelušková 1444

http://svj.kvalitne.cz/

http://www.nasedite.cz/webmagazine/kategorie.asp?idk=217

Podpořte nás
"Všude tam, kde je člověk, je místo pro dobrý čin."
Seneca
Děkujeme všem sponzorům, dárcům a podporovatelům Nadace Naše dítě za pochopení a laskavou finanční i jinou pomoc, díky které můžeme pomáhat dětem v krizových situacích. Příspěvky je možno nadaci posílat následujícím způsobem:

bankovním převodem
poštovní poukázkou
dárcovskou SMS
Dárci, kteří přispějí finančním darem Nadaci naše dítě, si mohou uplatnit tato daňová zvýhodnění:

Fyzické osoby – od základu daně si lze odečíst hodnotu darů, poskytnutých na veřejně prospěšné účely, pokud úhrnná hodnota darů za rok přesáhne 2% ze základu daně nebo činí alespoň 1.000,- Kč. V úhrnu lze odečíst maximálně 10% ze základu daně.
(§ 15 odst. 5 zák. č. 586/1992 Sb. – zákon o daních z příjmu)

Právnické osoby – od základu daně, sníženého dle § 34 zák. o daních z příjmů, si lze odečíst hodnotu darů, pokud hodnota daru činí alespoň 2.000,- Kč. V úhrnu lze odčíst maximálně 5 % z již sníženého základu daně. Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání.
(§ 20 odst. 8 a § 34 zák. č. 586/1992 Sb.- zákon o daních z příjmu)


--------------------------------------------------------------------------------

V žádosti o potvrzení přijatého daru, uveďte prosím následující údaje:

- číslo účtu nadace, na který byl Váš dar poukázán
- poukázaná částka v Kč
- datum převodu
- jméno a adresa osoby, na kterou vystavíme a odešleme potvrzení o daru

V případě nejasností kontaktujte prosím tajemnici nadace pani A. Žebrovou


e-mail: a.zebrova@nasedite.cz

7:05 dop.  
Blogger king said...

4.55 Lupíči! Blb & Blbec!
http://www.youtube.com/watch?v=t1jHhTR48IY

3:44 dop.  
Blogger king said...

Někdo přes víkend oderval Ruznarovo privátní BRANO na spojovacích dveřích chodby od výtahu ke schránkám v domě č. 1447 tak, aby nebyla omezována svoboda pohybu obyvatel, tj. uvedl stav dveří do původního stavu, když tak nebyl schopen montér osobních věcí do společných prostor diktátor Ruznar učinit ani přes několikrát urgovanou výzvu.

12:52 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ahoj bobe,

paklize je tomu skutecne tak, tak budu muset zavolat policii, aby to prosetrila. Ti na nic neprijdou a odlozi to. Pojistovnu ani nebudu zkouset, protoze je ve smlouve spoluucast a na tu ta skoda ani nedosahne. Takze se tam nainstaluji nova brana, jestli si ta stara pouzil na chaticku nebo nekam jinam, ktera zaplatim ja i ty ze sveho, stejne jako toho pravnika, kteryho musime najimat, aby psal dopisy, aby vsichni hradili vsechno vcas a pravidelne. To je ale zacarovany kruh co a taky trochu pakec? Pro me celkem nepochopitelne, kdyz je to i tvuj barak. Ale tebe asi pochopit tak uplne nejde, ze? Ty jsi proste jinej level a zijes v jine dimenzi. Tak to proste bobe je. A jestli si myslis, ze to za nekoho jineho bude fungovat jinak, tak se podle me hluboce mylis. Ale o tom se ted nema cenu dohadovat, to ukaze az cas.

2:04 dop.  

Okomentovat

<< Home